KONSERT TEPI TASIK ELMINA TAMPILKAN SHANE FILAN & FAZURASime Darby Property membawakan secara eksklusif kepada anda konsert tasik pertama di City of Elmina - ‘Konsert Elmina Lakeside’ dengan kerjasama Universal Music Malaysia. Konsert ini akan berlangsung pada 19 Januari 2019 di Elmina Central Park, terletak di kawasan City of Elmina yang memenangi anugerah bandar di Shah Alam. 

Perkara ini diumumkan pemaju hartanah tersebut dalam sidang media hari ini. Konsert percuma yang terbuka kepada semua itu sempena meraikan penduduk di City of Elmina dan kempen jenama Bandaraya Elmina yang mempromosikan kesihatan dan gaya hidup luar biasa dalam pembangunan penting sepanjang Koridor Guthrie.

Acara akan bermula jam 5.30 petang dengan pelbagai permainan dan aktiviti untuk keluarga seperti belon udara panas, pertunjukan 'fire-eater', Cinema 12D, halangan kembung dan trak makanan. 

Konsert dijadualkan bermula pada jam 8 malam. Penyanyi terkenal antarabangsa, Shane Filan yang sebelum ini popular melalui kumpulan pop Westlife dan selebriti tempatan, Fazura akan menghiburkan pengunjung. 

Penganjur akan mengumumkan seorang lagi penghibur misteri yang bakal bersama-sama Shane dan Fazura pada konsert tersebut dalam masa terdekat. 

Shane yang meneruskan perjalanan muziknya sebagai penyanyi solo selepas kumpulan itu dibubarkan dijangka akan mempersembahkan koleksi lagu hit Westlife dan lagu terbarunya. 

Fazura memulakan karier sebagai pelakon dan personaliti TV telah menceburi bidang nyanyian dan melancarkan album pertama tahun lalu yang menerima anugerah emas. 

‘Elmina Lakeside Concert’ dibawakan secara eksklusif kepada anda oleh Sime Darby Property dan dianjurkan Universal Music Malaysia dengan kerjasama MIX dan MY sebagai rakan media rasmi. 


Tiket PERCUMA ke konsert boleh ditebus di www.simedarbyproperty.com/elmina-concert (tertakluk kepada terma dan syarat). 

Konsert ini juga sebagai pembukaan kepada 36 ekar pertama daripada 300 ekar Elmina Central Park yang dipilih sebagai lokasi konsert. Kawasan ini juga merupakan lokasi bagi pembinaan Taman Permainan Inklusif (Inclusive Playground) pertama Malaysia yang dijangka siap pada separuh pertama 2019. 

Setelah siap dibina, ia akan membolehkan kanak-kanak termasuk yang kurang upaya bermain bersama sambil mencipta peluang interaksi antara generasi dan keluarga selain meluaskan perpaduan sosial dalam komuniti yang luas. 

Pengurus Besar Sime Darby Property, Appollo Leong berkata, “City of Elmina akan terus mendahului dalam komuniti dengan menekankan pembangunan mampan, mengutamakan kesihatan dan mencipta persekitaran yang seimbang untuk komuniti bandar yang sihat. Kami bercita-cita meletakkan bandar ini berkelas dunia yang mampu mempromosikan kemampanan, kesihatan dan kehidupan yang baik malah menjadi tanda aras kepada pembangunan bandar yang lain."

Comments

Popular posts from this blog

X-CHANGE: ASTRO ORIGINALS YANG PERTAMA HIMPUNKAN PELBAGAI BAHASA, MENGGABUNGKAN GENRE AKSI, JENAYAH & ROMANTIK

BAWAH PAYUNG AWAN - GANDINGAN ISTIMEWA NABILA RAZALI, BEN AMIR DAN NELISSA NIZAM

SALAD ATELIER MERAIKAN ULANG TAHUN KE-10 DENGAN MENGADAKAN PROMOSI ISTIMEWA DAN AKTIVITI PENGAKTIFAN SEPANJANG TAHUN