NAMEWEE SERTAI SHANE & FAZURA DI ELMINA LAKESIDE CONCERTBuat julung kalinya konsert di tasik iaitu ‘Elmina Lakeside Concert’ bakal berlangsung pada 19 Januari 2019 di Elmina Central Park, terletak di kawasan Bandar Elmina (City of Elmina) yang memenangi anugerah bandar di Shah Alam. Konsert yang diadakan secara percuma kepada orang ramai itu dibawa secara eksklusif oleh Sime Darby Property dan dianjurkan oleh Universal Music Malaysia. 

Sewaktu majlis sidang akhbar yang diadakan pada November lalu, diumumkan bahawa penyanyi Shane Filan, vokalis utama kumpulan Westlife dan penyanyi serta pelakon jelita Malaysia, Fazura akan menghibur para penonton. Untuk memeriahkan konsert tersebut, seorang lagi bintang sensasi tanah air akan turut serta iaitu pembikin filem dan pemuzik terkenal Namewee. 

Namewee yang popular dalam media sosial itu dikenali kerana berjaya membuat beberapa kolaborasi lagu dengan artis daripada beberapa buah negara. Beliau amat dikenali kerana sering tampil dengan gaya yang tidak konvensional dari segi muzik dan filem yang dihasilkan sehinggakan Namewee tercalon dan menerima beberapa anugerah di tanah air dan peringkat antarabangsa. 

Penyanyi terkenal antarabangsa, Shane Filan yang sebelum ini popular melalui kumpulan pop Westlife. Beliau yang meneruskan perjalanan muziknya sebagai penyanyi solo selepas kumpulan itu dibubarkan dijangka akan mempersembahkan koleksi lagu hit Westlife dan lagu terbarunya. 

Fazura memulakan karier sebagai pelakon dan personaliti TV telah menceburi bidang nyanyian dan melancarkan album pertama pada tahun 2017 yang menerima anugerah emas. 

Konsert percuma yang terbuka kepada semua itu sempena meraikan penduduk di Bandar Elmina dan kempen jenama Bandaraya Elmina yang mempromosikan kesihatan dan gaya hidup luar biasa dalam pembangunan penting sepanjang Koridor Guthrie. 

Acara akan bermula jam 5.30 petang dengan pelbagai permainan dan aktiviti untuk keluarga seperti belon udara panas, Cinema 12D, perlumbaan go-cart, acara memanjat dinding, permainan laser dan trak makanan. Konsert dijadualkan bermula pada jam 8 malam. 

Konsert ini juga sebagai pembukaan kepada 36 ekar pertama daripada 300 ekar Elmina Central Park yang dipilih sebagai lokasi konsert. Kawasan ini juga merupakan lokasi bagi pembinaan Taman Permainan Inklusif (Inclusive Playground) pertama Malaysia yang dijangka siap pada separuh pertama 2019. Setelah siap dibina, ia akan membolehkan kanak-kanak termasuk yang kurang upaya bermain bersama sambil mencipta peluang interaksi antara generasi dan keluarga selain meluaskan perpaduan sosial dalam komuniti yang luas. 

Selain memaparkan Elmina Central Park yang seluas 300 ekar, Bandar Elmina mempunyai trek berbasikal dan joging sepanjang 90km iaitu satu daripada trek terpanjang di negara ini. Bandar Elmina dirancnag dan dibangunkan sejajar dengan Kajian Kualiti Mercer, satu piawaian pengiktirafan antarabangsa yang mengukur keselamatan, pendidikan, kebersihan, penjagaan kesihatan, budaya, persekitaran, rekreasi, kestabilan politik dan ekonomi serta pengangkutan awam. 

Untuk maklumat lanjut mengenai konsert ini, sila ikuti @SimeDarbyProperty di Facebook atau Instagram. Muat turun App Mobile Property Sime Darby melalui App Store atau Google Play untuk perkembangan terkini Sime Darby Property. 

‘Elmina Lakeside Concert’ dibawakan secara eksklusif kepada anda oleh Sime Darby Property dan dianjurkan Universal Music Malaysia dengan kerjasama MIX dan MY sebagai rakan media rasmi. Cari kami dengan menaip ‘Elmina Central Park, Shah Alam’ di Waze atau Google Maps. 

Tiket PERCUMA ke konsert boleh ditebus di www.simedarbyproperty.com/elmina-concert (tertakluk kepada terma dan syarat). 

Comments

Popular posts from this blog

X-CHANGE: ASTRO ORIGINALS YANG PERTAMA HIMPUNKAN PELBAGAI BAHASA, MENGGABUNGKAN GENRE AKSI, JENAYAH & ROMANTIK

BAWAH PAYUNG AWAN - GANDINGAN ISTIMEWA NABILA RAZALI, BEN AMIR DAN NELISSA NIZAM

MENANG HADIAH UTAMA WANG BERBELANJA RM1 JUTA DALAM KEMPEN LICENCE TO WIN