FARIZ JABBA TAMPIL BAKAT SERBA BOLEHNYA DENGAN "MASA"Fariz Jabba membuktikan dia lebih daripada sekadar penyanyi rap menerusi single terbarunya berentak R&B, Masa, di mana pemuzik serba boleh itu menunjukkan nyanyian sensasinya dan rentak tari yang cukup progresif. Lagu terbitan Flightsch itu adalah single kedua artis berusia 22 tahun berkenaan, di mana ia disadur dengan semarak cita-cita muzikal serta pencapaian baru untuk meletakkan Fariz Jabba selangkah ke depan dari zon kontemporarinya.

Kurang daripada setahun selepas tampil dengan single pengenalannya, Fariz Jabba terbukti berkembang dan melangkaui masa sebagai pemuzik, penulis lagu, dan penghibur dengan lancar di kala yang lain ambil masa berbuat demikian. Muzik video yang diarahkan dan koreografinya dicipta Alif Aircho, mengangkat serta melangkaui segala batasan yang kerap membantutkan seseorang artis itu untuk terus berada dalam satu haluan saja.

Masa adalah kenyataan bidas Fariz Jabba bahawa artis perlu ada formula atau diletakkan dalam satu kotak saja. Penggambaran serta suntingan lagu yang menampilkan gerak tari itu dibuat oleh The Island Boys Collective.


“Menyanyi dan menari sentiasa menjadi obses saya sejak daripada kecil. Saya ingat lagi saya sering menonton persembahan secara langsung Chris Brown dan Michael Jackson hari-hari semata-mata mahu meniru pergerakan mereka dan berangan saya sedang menarikan lagu sendiri di pentas. Akhirnya, kini saya berada di laluan yang sama dengan idola saya itu. ‘Masa’ terlalu istimewa dalam hati saya disebabkan ia lagu R&B dan lagu cinta pertama saya tulis dalam bahasa melayu. Saya sangat berharap mesej lagu ini akan sampai kepada semua sebagaimana yang saya inginkan,” katanya.

Artis naungan M03 Records (cawangan Kartel Records) berasal dari Geylang Serai, Singapura itu sentiasa percaya amat penting untuk sentiasa bekerja-keras meskipun ramai menaruh harapan rendah padanya demi menghidupkan impian sejak kecilnya.

Enggan terikat dengan harapan orang dan mahu mencipta legasi sendiri, Fariz Jabba berkarya dengan misi untuk mencetuskan inspirasi serta mengangkat semangat orang ramai menerusi cara penceritaannya.


Comments

Popular posts from this blog

SERTAI KEMERIAHAN ’HELLO NU SENTRAL’ BERSAMA BINTANG TERHEBAT TEMPATAN PADA 27 APRIL INI!

"CHECK, CONFIRM, CONSULT AND CHANGE" UNTUK MEMERANGI PRADIABETES

FIRETALK 2024 BY NOURUL DEPP KEMBALI SUNTIK MOTIVASI, UBAH MENTALITI