"THE SOUND OF MUSIC" BAKAL BERGEMA DI ISTANA BUDAYA MULAI 27 DISEMBER INI


Pelakon muda paling berbakat di Malaysia telah terpilih daripada lebih 400 pemohon untuk memegang watak enam kanak-kanak dalam keluarga Von Trapp, dalam produksi Broadway tidak lama lagi, THE SOUND OF MUSIC di Istana Budaya mulai 27 Disember ini.

Anthony C. Daniel, James Gray dan Nate Patten yang merupakan anggota pasukan kreatif Broadway akan ke Dominus Arts Venue di Wangsa Maju, Kuala Lumpur pada 28 dan 29 Jun, dan menyaksikan kanak-kanak menjalani siri ujibakat lakonan, nyanyian dan tarian, dimana mereka telah berjaya memilih kanak-kanak lelaki dan perempuan berusia enam hingga 14 tahun, yang akan membuat persembahan dalam musim seterusnya di Malaysia pada Disember nanti.

Kanak-kanak ini datang dari seluruh pelosok Malaysia dan akan membuat persembahan secara bergilir-gilir sepanjang musim ini di Malaysia.

THE SOUND OF MUSIC menceritakan tentang Maria, seorang pengasuh penyayang yang mengubah kehidupan Kapten von Trapp dan tujuh orang anaknya dengan memperkenalkan muzik kepada mereka ketika dalam penerbangan melintasi pergunungan Austria. Ketika itu juga, dunia di sekeliling mereka mengalami ketegangan yang semakin meningkat sebelum tercetusnya Perang Dunia Ke-2.

 Pengerusi Tremendous Entertainment, Datuk Jared Lim & Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Officer of Tremendous Entertainment, Chantal Prudhomme

THE SOUND OF MUSIC merupakan sebuah kisah yang cukup menyentuh hati tanpa mengira usia dan mengandungi beberapa lagu yang tidak dapat dilupakan, yang pernah dipersembahkan dalam teater muzikal seperti My Favourite Things, Do-Re-Mi, Climb Ev’ry Mountain, Edelweiss, The Lonely Goatherd, Sixteen Going on Seventeen, dan semestinya The Sound of Music. Persembahan muzikal ikonik ini pastinya mampu mewujudkan tarikan luar biasa sekali lagi, untuk sesiapa sahaja tidak kira tua atau muda.

Sebagai salah satu daripada muzikal yang paling digemari di dunia, THE SOUND OF MUSIC yang dihasilkan oleh produksi Broadway original pada tahun 1959 telah memenangi lima Tony Awards, termasuklah Muzikal Terbaik, yang menjadi kejayaan terbesar untuk Rodgers dan Hammerstein. Filem yang dihasilkan pada tahun 1965 dibintangi Julie Andrews sebagai Maria pula memenangi lima Oscar, termasuklah Gambar Terbaik, dan kekal menjadi salah satu filem popular sepanjang zaman.

Pereka Tari The Sound of Music, James Gray & Pengarah Muzik The Sound of Music, Anthony C. Daniel

Jelajah Antarabangsa THE SOUND OF MUSIC diarahkan oleh penerima Tony Award sebanyak tiga kali dan veteran Broadway, Jack O’Brien, dikoreografikan oleh Danny Mefford dan Pemantau Muzik, Andy Einhorn. Ia juga melibatkan semua pasukan kreatif, rekabentuk dan produksi Broadway iaitu Matt Lenz untuk Pementasan Semula berdasarkan Jelajah Original; James Gray untuk Pementasan Semula berdasarkan Koreografi Original; Douglas Schmidt untuk rekabentuk set; Jane Greenwood untuk rekabentuk kostum; Natasha Katz untuk rekabentuk pencahayaan dan Shannon Slaton untuk penataan bunyi. Anggota pasukan tambahan akan diumumkan kelak. Eric Cornell berperanan sebagai Pengarah Besar manakala Simone Genatt dan Marc Routh sebagai Produser Eksekutif untuk Broadway International Group. 

THE SOUND OF MUSIC dipersembahkan dengan susunan khas oleh Concord Theatricals dan NETWorks Presentations, dengan muzik oleh Richard Rodgers, lirik oleh Oscar Hammerstein II, buku oleh Howard Lindsay dan Russel Crouse, dan dicadangkan oleh The Trapp Family Singers oleh Maria Augusta Trapp.


Produksi Broadway, THE SOUND OF MUSIC dihasilkan oleh Broadway International Group dan dipersembahkan di Malaysia oleh Base Entertainment Asia.

MASA PERSEMBAHAN:

Selasa - Jumaat 8.30mlm
Sabtu 3ptg & 8.30mlm
Ahad 1ptg & 5ptg

TARIKH PERSEMBAHAN:

Mulai 27 Disember 2022

HASHTAGS
#TSOMKL
#thesoundofmusickl

OFFICIAL WEBSITE
thesoundofmusic.asia

HARGA TIKET (TIDAK TERMASUK BAYARAN TEMPAHAN):

Comments

Popular posts from this blog

BAWAH PAYUNG AWAN - GANDINGAN ISTIMEWA NABILA RAZALI, BEN AMIR DAN NELISSA NIZAM

VAKSIN DENGGI QDENGA® TAKEDA DILANCARKAN DI MALAYSIA BAGI KEGUNAAN INDIVIDU BERUSIA 4 TAHUN DAN KE ATAS

SAMBUTAN PERTENGAHAN TAHUN ESLITE SPECTRUM 2024 - ESLITE GĀ LÁ BERMULA 12 JUN!