PELATAH, PELAWAK DAN SELEBRITI BERGABUNG DEMI KEBAIKAN DALAM ‘OPOCOT NEXT LEVEL’


Astro Warna pasti akan menggamatkan malam Khamis setiap penonton dengan rancangan ‘game show’ popular, Opocot Next Level yang menggabungkan pelatah, pelawak dan selebriti-selebriti terkemuka dalam pelbagai permainan yang menyeronokkan demi kebajikan.

Opocot Next Level memberi cabaran kepada pemain-pemain serta menguji nilai teamwork mereka dengan lontaran aksi yang mencuit hati daripada pihak lawan masing-masing. Rancangan ini bersiaran pada setiap hari Khamis bermula 20 Oktober 2022, jam 9.00 malam secara eksklusif di Astro Warna (saluran 107). Untuk pilihan lebih fleksibel, strim melalui platform On Demand menerusi Astro Box dan aplikasi Astro GO. Dapatkan Pek Premium 1 untuk penjimatan hebat dengan hanya RM 99.99 sebulan untuk enam bulan pertama. Whatsapp “NAK ASTRO” ke 03-9543 3838 untuk menikmati rancangan ini di Astro.

FORMAT DAN KONSEP RANCANGAN ‘OPOCOT NEXT LEVEL’

Seperti nama rancangannya sendiri, Opocot Next Level berunsurkan telatah pemain yang diganggu dan diuji ketika menyelesaikan cabaran mereka dalam setiap permainan. Rancangan berbentuk game show ini membabitkan dua buah pasukan dengan tiga orang pemain yang terdiri daripada pelatah, pelawak dan selebriti.

Setiap pasukan akan diketuai seorang kapten yang dipanggil pelatah. Setiap pelatah mewakili tuan rumah dengan menjemput dua selebriti untuk menyertai mereka sebagai satu pasukan untuk bermain dalam permainan yang mengetengahkan daya fizikal, mental dan kreativiti pemain.

Rancangan ini dipecahkan kepada lima segmen dengan cabaran dan permainan yang berbeza dalam setiap episod. Selebriti-selebriti yang terlibat akan melakukan beberapa elemen seperti tarian, menjawab soalan pantas dan mensabotaj pasukan lawan mereka untuk melengkapkan dan memenangi setiap cabaran dalam permainan. Antara permainan yang dimainkan termasuk menguji ketahanan sambil melengkapkan cabaran dalam Tong Seksa, meneka barangan misteri dalam Kotak Misteri dan menahan bebanan Bola Gergasi.


Uniknya dalam setiap permainan, gangguan dan halangan akan diberikan kepada setiap ahli pasukan sepanjang permainan berlangsung. Pasukan yang dapat menyelesaikan setiap cabaran dalam masa yang ditetapkan akan memenangi permainan tersebut. Bagi pasukan yang kalah, hanya tuan rumah yang akan dikenakan hukuman oleh pasukan mereka.

Pemenang bagi setiap episod akan ditentukan berdasarkan jumlah pungutan markah oleh setiap pasukan dalam permainan di segmen terakhir. Pasukan yang menang akan mendapat trofi dan hadiah wang tunai untuk diserahkan kepada badan amal.

Bersiaran selama 8 minggu, Opocot Next Level bakal menghiburkan malam Khamis para penonton dengan gandingan jenaka pelawak terkenal negara, Shuib dan Atu Zero sebagai pengacara utama rancangan. Gabungan dua pelawak ini bakal memberikan aura baharu yang pasti menggamatkan keseluruhan rancangan ini. Malah, tanggungjawab mereka bukan sahaja sebagai pengacara tetapi sebagai penggerak, pengemudi serta ‘master mind’ dalam setiap permainan dalam Opocot Melatah Next Level.

Setiap hos membawa peranan dan watak masing-masing dalam rancangan terbaharu ini. Atu membawa watak nakal yang mampu menyakitkan hati pemain sehingga berlaku adegan kejar mengejar. Shuib pula berperanan sebagai hos yang ‘cool’ dan mampu mengawal keadaan kelam kabut di setiap permainan fizikal Opocot Next Level.

Ini juga merupakan ‘comeback’ Shuib dalam industri komedi setelah lama tidak muncul dalam program komedi. Mereka akan ditemani dua pengacau yang berkostum yang diterajui oleh Eric Lay dan Filzah Awok.

Manakala ahli pasukan yang terlibat dalam setiap episod termasuk selebriti-selebriti dan pelawak ternama seperti Sarah Suhairi, Kaka Azraff, Sean Lee, Beby Acha, Mark Adam, Mimi Fly, Shiha Zikir, Han Byul, Siti Elizad, Bell Ngasri, Ramona Zamzam dan banyak lagi.


Dalam pada itu, Opocot Next Level turut menampilkan beberapa episod kapsulnya yang akan ditayangkan seperti Di Sebalik Opocot Next Level yang dihoskan oleh selebriti cilik Wafiey sebanyak sepuluh episod berdurasi lima minit serta di platform Astro GO dan Astro Warna.

Comments

Popular posts from this blog

SERTAI KEMERIAHAN ’HELLO NU SENTRAL’ BERSAMA BINTANG TERHEBAT TEMPATAN PADA 27 APRIL INI!

"CHECK, CONFIRM, CONSULT AND CHANGE" UNTUK MEMERANGI PRADIABETES

FIRETALK 2024 BY NOURUL DEPP KEMBALI SUNTIK MOTIVASI, UBAH MENTALITI