JOHNSON'S MELANCARKAN KEMPEN 'DETIK RAYA BERMAKNA' UNTUK MENYEBARKAN KASIH SAYANG DAN PENJAGAAN KEPADA BAYI YANG MEMERLUKAN


Johnson's, sebuah jenama yang sinonim dengan penjagaan dan kepercayaan, telah menjadi sebahagian daripada keluarga Malaysia untuk beberapa generasi, merawat bayi dengan produk yang lembut yang mencerminkan kasih sayang dan keselamatan. Johnson's dengan bangganya bekerjasama dengan OrphanCare, sebuah organisasi bukan untung yang bertujuan untuk memberikan penjagaan dan sokongan kepada kanak-kanak yatim dan terbiar di Malaysia, untuk memperkenalkan kempen "Detik Raya Bermakna"nya. Kempen ini sudah berlangsung dari 10 Mac hingga 30 April 2024.

Setiap kanak-kanak berhak mendapat keluarga yang penuh kasih sayang, tempat perlindungan yang selamat untuk berkembang dan mencapai potensi penuh mereka, namun, ramai kanak-kanak di Malaysia dikecualikan daripada hak ini, itulah sebabnya Johnson’s bekerjasama dengan OrphanCare. Kempen ini adalah ungkapan komitmen Johnson's untuk menyebarkan kelembutan dan penjagaan, terutamanya kepada mereka yang memerlukan, semasa bulan Ramadan yang mulia. Sebagai sebuah jenama yang sangat berakar dalam membolehkan momen-momen penjagaan semasa momen pertama dan momen-momen istimewa lain dalam hidup, inisiatif "Detik Raya Bermakna" menumpukan kepada penciptaan impak melalui perkongsian kolektif momen-momen bermakna di media sosial.

Kempen 'Detik Raya Bermakna' mengajak pengguna untuk berkongsi gambar atau video yang menggambarkan momen bermakna mereka semasa Ramadan atau Raya di halaman media sosial mereka bersama dengan hashtag kempen, #DetikRayaBermaknaBersamaJohnson semasa tempoh kempen. Dengan setiap momen bermakna yang dikongsi dengan hashtag ini - sama ada itu pakaian Raya pertama bayi atau perayaan Raya pertama keluarga bersama-sama - Johnson's akan menderma RM10 kepada OrphanCare. Inisiatif ini tidak hanya bertujuan untuk meningkatkan semangat memberi semasa Ramadan tetapi juga memastikan bahawa setiap momen yang dikongsi menyumbang kepada meningkatkan kehidupan mereka yang paling memerlukan.

"Eileen Oh, Ketua Pemasaran Malaysia & Singapura, Kenvue*, berkata, "Setiap bayi layak dikelilingi dengan kelembutan dan penjagaan sejak lahir." Melalui kempen 'Detik Raya Bermakna', kami berharap untuk menginspirasi orang ramai untuk menyebarkan kebaikan semasa Ramadan dan menyokong tujuan amal. Kami berkomitmen untuk memberikan penyelesaian yang lembut dan berkesan kepada ibu bapa dan penjagaan untuk bayi mereka. Kami terus membantu dalam memelihara individu yang sihat dan mencipta dunia di mana setiap bayi dapat tumbuh dan berkembang dengan memilih bahan-bahan yang bermakna untuk kulit dan rambut yang sihat, serta menyediakan sumbangan kewangan kepada persatuan jururawat dan bidan global, yang telah kami lakukan selama lebih empat dekad, dan organisasi seperti OrphanCare."

Kempen ini merangkumi siri video dan cerita yang menghangatkan hati yang menekankan kepentingan kelembutan, penjagaan, dan pemberian amal. Cerita-cerita ini berfungsi sebagai pengingat untuk menghargai setiap momen pertama yang berharga bersama anak-anak kecil anda - dari mandi pertama mereka hingga momen-momen lembut ketika mengoleskan losyen. Hayati kasih sayang dan kegembiraan dari pencapaian-pencapaian ini, dengan yakin bahawa anda memberikan yang terbaik untuk bayi anda.

"Kami sangat berbesar hati untuk bekerjasama dengan Johnson's untuk kempen 'Detik Raya Bermakna'. Kerjasama ini tidak hanya meningkatkan kesedaran tentang penderitaan kanak-kanak yatim dan terbiar tetapi juga memberikan sokongan yang sangat diperlukan untuk tujuan kami. Kita dapat membuat perbezaan yang bermakna dalam kehidupan kanak-kanak ini, memastikan mereka menerima kasih sayang dan penjagaan yang mereka layak," kata Zakiah A. Rahman, Pengurus Besar di OrphanCare.

Sertai kami dalam menyambut Ramadan ini dengan memperingati detik-detik Raya yang bermakna bersama Johnson's. Kongsi cerita anda mengenai kelembutan, penjagaan, dan pemberian, dan bantu kami membuat perbezaan dalam kehidupan bayi yang memerlukan dengan #DetikRayaBermaknaBersamaJohnsons. Bersama, kita dapat menyebarkan kasih sayang dan mencipta momen-momen yang bermakna yang akan dihargai selamanya.

Untuk maklumat lanjut mengenai kempen dan cara penyertaan, layari https://www.johnsonsbaby.com.my/ atau ikut Instagram Johnson's @johnsonsbabymy.

Comments

Popular posts from this blog

SERTAI KEMERIAHAN ’HELLO NU SENTRAL’ BERSAMA BINTANG TERHEBAT TEMPATAN PADA 27 APRIL INI!

"CHECK, CONFIRM, CONSULT AND CHANGE" UNTUK MEMERANGI PRADIABETES

FIRETALK 2024 BY NOURUL DEPP KEMBALI SUNTIK MOTIVASI, UBAH MENTALITI