FREEDOM FESTIVAL @ RUNWAY 22, BANDAR MALAYSIAFreedom Festival merupakan sebuah perhimpunan untuk semua rakyat Malaysia bagi memupuk pepaduan dan keharmonian yang kita nikmati sebagai sebuah negara.

Freedom Festival juga merupakan platform untuk persembahan muzik, pilihan makanan yang menarik dan pelbagai aktiviti yang menarik perhatian ramai.

Penaung bagi acara ini adalah Dato Seri Wan Azizah binti Wan Ismail manakala Pertubuhan Prihatin Harapan Insan merupakan NGO rasmi bagi Freedom Festival.

Bakal berlangsung pada 3 November depan bersamaan hari Sabtu, Freedom Festival yang dianjurkan oleh syarikat pengurusan acara Bsynclive Sdn. Bhd. itu merupakan platform muzik dengan pelbagai aktiviti menarik untuk seisi keluarga.

Festival tersebut akan diadakan di Bandar Malaysia, Sungai Besi, Kuala Lumpur bermula pukul 10 pagi hingga tengah malam.Pihak penganjur, BSYNCLIVE yang diwakili Adam Sofian dan Shamil Yusof menyatakan bahawa penganjuran acara berkenaan diadakan bagi menghimpunkan semua peringkat masyarakat berbilang kaum sekali gus memupuk perpaduan untuk semua pengunjung.

Adam menambah bahawa penganjuran festival sepanjang hari itu akan diselitkan dengan pelbagai aktiviti menarik untuk pengunjung antaranya pembukaan gerai makanan, pameran seni dan karya grafiti, pameran pesawat udara dan persembahan artis.

“Kami sentiasa percaya rakyat Malaysia ada kebebasan untuk meraikan perpaduan tidak kira dalam apa jua bentuk sekali pun.

“Menerusi penganjuran Freedom Festival ini, kami sangat berharap agar pengunjung yang datang dapat menikmati acara yang disediakan tidak kira muzik, makanan, gerai jualan dan pameran. Sekali gus dapat merasai nikmatnya perpaduan antara semua bangsa.

“Oleh kerana itu Freedom Festival tidak dikenakan sebarang bayaran kerana kami mahu pengunjung hadir dan menikmati acara yang disediakan dengan bebas,” ujarnya yang meletakkan sasaran kehadiran seramai 50,000 pengunjung pada hari tersebut.

Bagi acara muzik, Freedom Festival membariskan nama-nama artis popular yang akan membuat persembahan pada hari itu bagi menarik lebih ramai pengunjung untuk hadir memeriahkan suasana.
Antaranya Hujan, Kugiran Masdo, Datuk Zainal Abidin, Bittersweet, Reshmonu, Aman RA, Salam Musik, Plague of Happiness, DJ Blink, Pesawat, Mafidz dan Ryot Jones.

Ditanya tentang lokasi, Shamil menjelaskan, pemilihan Bandar Malaysia dibuat kerana tempatnya yang unik dan mempunyai tarikan tersendiri.

Hal ini kerana, ia merupakan lapangan terbang pertama dibina di negara ini dan merupakan lokasi ikonik bagi rakyat Malaysia sendiri.

"Bandar Malaysia mempunyai nilai sentimental buat rakyat Malaysia sebab di sini terdapatnya kapal terbang tertua negara iaitu Rajawali yang mempunyai sejarah besar untuk negara. Ia juga akan dibuka kepada pengunjung pada hari itu.

“Malah di sini ada pelbagai kemudahan mesra acara yang akan memudahkan perjalanan festival itu berlangsung sepanjang hari,” kata Shamil.

Kumpulan terkenal Hujan yang bakal membuat persembahan pada hari itu juga menyifatkan himpunan pemuzik lama dan baharu di atas pentas sama juga boleh menepati objektif penganjuran festival.

Bagi pengunjung yang hadir pada hari tersebut, penganjur ada menyediakan perkhidmatan bas ulang-alik dari Pasar Seni ke lokasi festival selain khidmat pengangkutan Grab.

Sebarang maklumat lanjut berkenaan Freedom Festival, sila layari www.freedomfestivalmalaysia.com.
Comments

Popular posts from this blog

X-CHANGE: ASTRO ORIGINALS YANG PERTAMA HIMPUNKAN PELBAGAI BAHASA, MENGGABUNGKAN GENRE AKSI, JENAYAH & ROMANTIK

BAWAH PAYUNG AWAN - GANDINGAN ISTIMEWA NABILA RAZALI, BEN AMIR DAN NELISSA NIZAM

SALAD ATELIER MERAIKAN ULANG TAHUN KE-10 DENGAN MENGADAKAN PROMOSI ISTIMEWA DAN AKTIVITI PENGAKTIFAN SEPANJANG TAHUN