SURYA LANCAR MINUMAN S GREAT GRAIN BERKHASIATApakah minuman berwana merah jambu yang enak dan sarat dengan kebaikan 18 biji-bijian dan 5 makanan Sunnah?

Berbekalkan misi untuk menyediakan akses kepada produk kesihatan bersesuaian kepada semua ahli keluarga, jenama keluaran tempatan, Surya telah melancarkan S Great Grain iaitu formulasi multi-bijirin terbaru. Produk ini sesuai bagi mereka yang pentingkan kesihatan dan keluarga yang ingin mencapai gaya hidup yang lebih sihat, dengan kandungan kebaikan yang diperolehi daripada 5 makanan sunnah selain 18 jenis biji-bijian, formulasi unik berwarna merah jambu ini juga akan menggegarkan landskap multigrain Malaysia.


Minuman multi-bijirin ini dirumus menggunakan pelbagai bijirin seperti beras merah, beras perang, kacang hijau, jagung, gandum, bijan hitam dan pelbagai jenis kacang serta biji benih. Multi-bijirin mempunyai set nutrien yang menyeluruh termasuk karbohidrat, protein, serat makanan, vitamin dan antioksidan, menjadikannya pilihan yang terbaik untuk mereka yang ingin memulakan hari dengan sempurna.


Walau bagaimanapun, memilih produk yang betul mungkin sukar kerana setiap produk multigrain kelihatan sama. Mereka yang mungkin kurang pengetahuan berkenaan sesuatu produk pasti sukar untuk memilih produk yang sesuai bagi memenuhi keperluan masing-masing. Dengan menggabungkan sains moden dan makanan Sunnah yang diamalkan oleh umat Islam, iaitu jintan hitam atau habbatus sauda, madu, zaitun, delima dan buah tin, formulasi ini mengandungi antara makanan yang paling awal ditanam sejak ribuan tahun lalu. Makanan ini memainkan peranan penting dalam kehidupan masyarakat dan mempunyai kepentingan khusus dalam budaya dan tradisi.


“Ramai yang mengidamkan manfaat makanan-makanan Sunnah ini namun ia sukar ditemui di Malaysia dan sebahagian daripadanya hanya boleh didapati di luar negara. Tambahan pula, makanan tersebut dijual pada harga yang agak mahal. Kini, dengan S Great Grain, para pengguna dapat memperoleh manfaat yang sangat diidamkan tanpa berbelanja besar," kata Pengasas Surya Malaysia Douglas Lee.


Produk ini dilancarkan semasa Majlis Rumah Terbuka Surya, di mana pihak media berpeluang untuk mencuba kebaikan S Great Grain sambil bertemu dengan selebriti Malaysia, iaitu Wany Hasrita yang turut hadir pada majlis tersebut. Selain itu, majlis pelancaran Surya telah dikunjungi oleh Perunding Diet, Nurul

Aziah Musa, yang berkongsi pengetahuannya tentang manfaat menggunakan makanan multi-bijirin dan sunnah. "Oat betaglucan dalam minuman multi-bijirin membantu dalam pengurusan berat badan yang ideal menyebabkan pengguna berasa kenyang, sekali gus memperlahankan kadar pemakanan dan pencernaan. Memandangkan ia juga berfungsi untuk menstabilkan tekanan darah dan kolesterol, ia membantu menurunkan tekanan darah dan mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular. Di samping itu, makanan multi-bijirin juga membantu mengimbangi paras glukosa darah, sekali gus mengawal kepekaan insulin, manakala kandungan serat yang tinggi meningkatkan proses pencernaan dan mengurangkan risiko sembelit," kata Perunding Diet Nurul Aziah Musa.


Kelima-lima makanan Sunnah itu dapat memberi kita manfaat yang diperlukan demi kepentingan mengekalkan kesihatan jantung yang baik dan mengawal tahap glukosa darah bagi mengelakkan kadar obesiti dan kencing manis yang semakin meningkat di Malaysia. Pendidikan awal mengenai kepentingan kesedaran kesihatan dan pemakanan seimbang perlu disemai demi melahirkan masyarakat yang lebih sihat. Oleh itu, ibu-ibu yang ingin memberikan yang terbaik kepada anak mereka boleh memanfaatkan S Great Grain kerana ia datang lengkap dengan nutrien diperlukan yang akan memberi anak-anak tenaga dan fokus untuk menjalan kanak aktiviti harian mereka.

"Rahsia untuk pemakanan yang sihat bagi keluarga adalah dengan menyajikan makanan kaya dengan nutrien pada setiap hidangan. Apabila kanak-kanak dibekalkan nutrisi berkualiti tinggi untuk badan dan otak mereka, mereka  akan kurang minat terhadap makanan dan minuman ringan,"kata Nurul.


Turut hadir semasa sewaktu majlis tersebut ialah Dr. Norman yang merupakan penulis & jurucakap kesihatan. “Secara peribadinya, sebagai seorang pengamal makanan sunnah seperti habbatus sauda, saya sendiri dapat merasakan kesan positif selepas mengamalkan makanan sunnah dalam aktiviti harian saya. Surya S Great Grain bukan hanya mengandungi satu, tetapi LIMA makanan Sunnah; sememangnya pilihan yang tepat untuk saya sekeluarga kerana saya sentiasa menggalakkan anak-anak saya untuk mengambil makanan dan minuman yang sihat dari usia yang awal. Ini merupakan masa yang terbaik untuk memperkenalkan produk ini memandangkan bulan Ramadan bakal menjelang.

Bagi umat Islam yang menjalani ibadah puasa pada bulan Ramadhan yang akan datang, S Great Grain boleh diambil semasa sahur kerana minuman multi-bijirin ini mengandungi nutrien dan serat yang membantu mengekalkan tahap tenaga sepanjang hari.


"Minuman multi-bijirin memenuhi keperluan nutrien harian anda dari semua kumpulan makanan terutamanya karbohidrat kompleks yang membantu melepaskan tenaga secara perlahan-lahan sepanjang tempoh berpuasa,"kata Nurul.

S Great Grain mula memasuki pasaran empat bulan yang lalu dan telah menjual lebih dari 10,000 bungkusan. Ini sekali gus membuktikan bahawa kejayaan formula mereka yang unik dan diyakini HALAL, serta diperakui GMP, HACCP, & MESTI.


Oleh itu, dapatkan Surya S Great Grain di kedai-kedai Watsons dan kedai farmasi di seluruh Malaysia dengan dua variasi–pek atau kotak yang mengandungi 15 sacet pada harga RM39.90.

Comments

Popular posts from this blog

X-CHANGE: ASTRO ORIGINALS YANG PERTAMA HIMPUNKAN PELBAGAI BAHASA, MENGGABUNGKAN GENRE AKSI, JENAYAH & ROMANTIK

SUNWAY MALLS MERAIKAN ULANG TAHUN KE-50 SUNWAY GROUP DENGAN PENUH GILANG DI SELURUH NEGARA

KEMPEN ‘MEMPERKASAKAN IMPIAN WANITA’ SUNSILK BERJAYA MENJANA RM100,000 UNTUK SOKONG WOMEN OF WILL

BAWAH PAYUNG AWAN - GANDINGAN ISTIMEWA NABILA RAZALI, BEN AMIR DAN NELISSA NIZAM