AIRBNB LANCAR PENGALAMAN MEMASAK DALAM TALIANAirbnb baru-baru ini telah mengumumkan koleksi terpilih baharu Pengalaman Memasak Dalam Talian yang dikendalikan beberapa chef yang berbintang Michelin dan terkenal di dunia. Koleksi Pengalaman Memasak baharu ini membolehkan peserta mempelajari resipi dan teknik unik daripada chef berpenarafan tinggi, serta mendapat panduan untuk menyediakan hidangan yang luar biasa di dapur anda sendiri. 

Koleksi ini meraikan kepelbagaian rasa di seluruh Asia Tenggara dengan Rahsia Chef berbintang Michelin, sebuah Pengalaman Dalam Talian yang dikendalikan oleh Chef Malcolm Lee dari Candlenut, restoran Peranakan berbintang Michelin yang pertama di dunia. Bagi warga Malaysia yang ingin mendalami warisan Peranakan mereka atau mempelajari cara menyediakan hidangan baharu, Pengalaman Dalam Talian Chef Malcolm turut memperkenalkan sebuah resipi keluarga yang turun temurun. 

"Sebagai chef, saya sangat berminat untuk berhubung dengan orang lain melalui makanan, jadi saya gembira kerana berpeluang berkongsi minat saya dengan khalayak global melalui Pengalaman Dalam Talian Airbnb,” kata Chef Malcolm Lee. “Saya tidak sabar untuk memberi peluang kepada tetamu dari seluruh dunia untuk meneroka dan mengetahui lebih lanjut tentang masakan Peranakan dalam keselesaan rumah mereka sendiri. ” 

Chef Malcolm Lee of Candlenut in Singapore

Chef Malcolm Lee menyertai chef pemenang anugerah lain di seluruh dunia yang menawarkan koleksi Pengalaman Memasak Dalam Talian yang baru, termasuk David Chang (Kumpulan Restoran Momofuku), Marc Favier (Marcore di Paris, Perancis), Christina Bowerman (dari Glass Hostaria di Rom, Itali) dan banyak lagi, yang bersedia untuk memberikan penerangan ringkas tentang resepi dan teknik unik mereka dengan para tetamu. Koleksi Pengalaman Memasak Dalam Talian global juga menampilkan pelbagai pengalaman kulinari yang dikendalikan oleh Take A Chef

“Pengalaman Dalam Talian Airbnb telah berkembang dengan pantas menjadi salah satu cara kegemaran tetamu kami untuk ‘mengembara ke seluruh dunia’ secara maya," kata Parin Mehta, Pengarah (Asia Pasifik), Pengalaman Airbnb. “Dengan pelancaran Pengalaman Memasak Dalam Talian, kami tidak hanya berharap untuk menghubungkan chef terbaik dengan komuniti tetamu global kami tetapi juga untuk mempamerkan budaya masakan yang terunggul kepada dunia sambil menyokong pemulihan pelancongan di seluruh dunia selepas COVID-19.” 

Kini tetamu boleh mendapat akses unik kepada chef berbintang Michelin dan berpenarafan tinggi dari dapur mereka sendiri. Pengalaman Dalam Talian lain termasuk: 

Flavors from Down Under bersama Chef Rishi (dari restoran Cheek di Singapura) 

Brazil's Finest Bites bersama Alberto Landgraf (dari restoran Oteque di Rio, Brazil) 


Springtime Savours bersama Pascal Aussignac (dari Kelab Gascon di London, United Kingdom) 

Secrets at Home bersama Giuseppe Ianotti (dari restoran Krèsios di Piedimonte Matese, Itali) 

Southern Italian Dishes bersama Paolo Gramaglia (dari restoran President di Pantai Amalfi, Itali) 

Tasty Home Staples bersama Jonathan Benno (dari restoran BENNO di New York, AS) 

Mediterranean Seafood bersama Marc Favier (dari restoran Marcore di Paris, Perancis) 

Fresh Homemade Preserves bersama Brad Carter (dari restoran Carters of Moseley di Birmingham, UK) 

First Course Flavors bersama Nicola Dinato (dari restoran Feva di Venice, Itali) 

Modern Mexican Cuisine bersama Roberto Ruiz (dari restoran Punto MX di Madrid, Sepanyol) 

Seasonal French Produce bersama Indra Carrillo Perea (dari restoran La Condesa di Paris, Perancis) 

Taste of Tuscany bersama Gaetano Trovato (dari restoran Arnolfo di Colle di Val d 'Elsa, Itali) 

Countryside Cooking bersama Davide Pezzuto (dari restoran D.One di Montepagano, Itali) 

Sabores de Al-Ándalus bersama Paco Morales (dari restoran Noor di Cordoba, Sepanyol) 

Fusion of Flavors bersama Joachim Koerper (dari restoran Eleven di Lisbon, Turki) 

Easy Dishes bersama Chef Tastemade Frankie (dari rancangan memasak Struggle Meals, New York) 

Tetamu boleh melihat senarai penuh Pengalaman Memasak Dalam Talian yang dikendalikan oleh chef pemenang anugerah dan menempah di sini. Untuk mereka yang berminat untuk menganjurkan Pengalaman Dalam Talian, klik di sini.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

VAKSIN DENGGI QDENGA® TAKEDA DILANCARKAN DI MALAYSIA BAGI KEGUNAAN INDIVIDU BERUSIA 4 TAHUN DAN KE ATAS

BOOST BANK MELANCARKAN APLIKASI BANK DIGITAL ‘EMBEDDED’ DENGAN RASMI KEPADA RAKYAT MALAYSIA