DARIPADA STRATEGI, KE TEKNOLOGI, KE BIDANG KREATIF


Syarikat perunding teknologi pemasaran admiral.digital telah mengambil alih Fresh Sports Group (FSG), dan sekaligus memperkukuh tawaran perkhidmatannya untuk meliputi keseluruhan spektrum digital. Berikutan dengan pemerolehan tersebut, FSG akan dinamakan semula sebagai admiral.sports dan berkhidmat di bawah naungan admiral.digital, menandakan bab baharu dalam aspek pertumbuhan syarikat tersebut.

Pasukan baru yang padat dengan pengalaman ini membawa kepakaran dalam bidang penciptaan jenama, pembentukan kandungan, pelaksanaan kempen dan strategi perniagaan. Penyatuan dua syarikat ini juga telah membolehkan admiral.digital untuk memperkukuhkan pasukan eksekutif, memperkuatkan perkhidmatan perundingan teknologi pemasaran yang ditawarkan dan menembusi saluran jualan baharu yang mengujakan iaitu bidang sukan.

Pieter Van den Eynde, Pengasas admiral.digital berkata, “Kami mempunyai wawasan yang jelas di admiral.digital: iaitu memperkasakan jenama-jenama perniagaan ke arah pengutamaan digital dan terus berkembang. Ini adalah sangat relevan pada masa kini, yang mana lanskap perniagaan dan ekonomi semasa telah memaksa perniagaan untuk berinovasi dengan lebih agresif, terutamanya dari perspektif teknologi. Perjanjian ini membolehkan kami menambahkan lagi kemampuan yang sedia ada dan mempertingkatkan kepakaran kami untuk memberi perkhidmatan yang lebih baik kepada para pelanggan kami”.

“Kami percaya ini adalah satu peralihan ke arah yang tepat. Malah sebelum termeterainya perjanjian ini, kami mendapati pasukan FSG adalah rakan sekutu yang kuat setelah berkolaborasi dengan mereka dalam beberapa projek sepanjang beberapa tahun lalu. Kami juga yakin teknologi sukan adalah satu pasaran yang mengujakan dan berpotensi tinggi. Berikutan ini, admiral.sports akan memainkan peranan yang bersepadu dan saling melengkapi, mewujudkan sinergi yang dinamik, dan seterusnya memperkukuhkan perniagaan teras yang menbuahkan hasil berlipat ganda,” tambah beliau.

Van den Eynde akan terus menerajui agenda pengembangan syarikat dengan agresif, bersama Pengasas Bersama iaitu Alec Van Noten, dalam menumpukan perhatian bagi membina proposisi ‘Teknologi sebagai satu Perkhidmatan’ dalam peranannya sebagai Ketua Pegawai Produk.

Sementara itu, Pengasas Bersama FSG, Sam Middlehurst yang menyandang jawatan Ketua Pegawai Eksekutif; berperanan untuk menetapkan halatuju strategik dan menpersiapsiagakan syarikat bagi fasa pertumbuhan yang seterusnya. Barisan eksekutif yang hebat ini menjadi lengkap dengan penyertaan Ketua Pemasaran Eksekutif Tim Johnston, juga merupakan Pengasas Bersama FSG yang berpengalaman dalam bidang penciptaan jenama, pemasaran dan pengurusan.

Middlehurst kerkata, “Kami, secara kolektif mempunyai satu wawasan untuk menjadikan teknologi pemasaran lebih mudah diperolehi oleh lebih banyak jenama-jenama perniagaan. Melalui gabungan tenaga ini, kami kini mampu merangkumi seluruh spektrum digital, dari strategi ke teknologi dan juga ke bidang kreatif; membolehkan kami menawarkan perkhidmatan kepada pelanggan dari pelbagai industri dan kategori yang berlainan.

Beliau menambah bahawa tumpuan segera admiral.digital adalah dalam memastikan proses integrasi FSG berjalan dengan lancar, membangunkan teknologi proprietari dan meningkatkan jualan secara berterusan.

Pasukan eksekutif telah menggunakan perjanjian tersebut sebagai satu peluang untuk melancarkan rangka pelaksanaan ‘go-to-market’ untuk para pelanggan; menghubungkaitkan teknologi, data dan pemasaran untuk meningkatkan kepuasan pengguna dan menjana hasil yang disasarkan oleh pelanggan. Strategi baharu ini dibantu oleh identiti jenama yang diperbaharui, dan mencerminkan semangat yang berkobar-kobar yang dikongsi bersama dalam bidang pemasaran dan teknologi.

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.admiral.digital


Feature photo by: Business photo created by rawpixel.com - www.freepik.com

Comments

Popular posts from this blog

X-CHANGE: ASTRO ORIGINALS YANG PERTAMA HIMPUNKAN PELBAGAI BAHASA, MENGGABUNGKAN GENRE AKSI, JENAYAH & ROMANTIK

KEMPEN ‘MEMPERKASAKAN IMPIAN WANITA’ SUNSILK BERJAYA MENJANA RM100,000 UNTUK SOKONG WOMEN OF WILL

BAWAH PAYUNG AWAN - GANDINGAN ISTIMEWA NABILA RAZALI, BEN AMIR DAN NELISSA NIZAM

MENANG HADIAH UTAMA WANG BERBELANJA RM1 JUTA DALAM KEMPEN LICENCE TO WIN

THE PASTELS SHOP: BERKONGSI ILMU KECANTIKAN