KERIANGAN SYAWAL DI SURIA KLCC, ALAMANDA & MESRA MALL


Kemeriahan Hari Raya sempena bulan Syawal yang bakal menjelma, akan diraikan di tiga pusat membeli-belah di bawah Kumpulan Syarikat Suria KLCC. Kempen sambutan Hari Raya Suria KLCC telah bermula pada 16 April, selepas 3 hari bermulanya bulan Ramadhan dan kemudiannya disusuli sambutan Hari Raya selama sebulan bermula 13 Mei 2021. 

Kempen Hari Raya Suria KLCC yang akan berlanjutan hingga 23 Mei ini dijangka dapat mengembalikan suasana perayaan terutama tarikan suasana Rumah Kampung di ‘Centre Court’ yang diinspirasikan dari Rumah Tradisional Melayu negeri Terengganu. 


Rumah yang dihiasi dengan atap bermotifkan batik di seluruh ‘Centre Court’ pasti mampu membawa pengunjung ke era serba sederhana suatu ketika dahulu. Ditambah pula dengan dekorasi sampingan suasana kampung termasuk sangkar ayam, buaian dan pangkin. 

Di pangkin ini, para pelanggan boleh mencuba permainan tradisional yang disediakan seperti congkak, batu seremban dan lain-lain. Ruang yang dipagari keindahan cahaya pelita ini juga pasti dapat membangkitkan keseronokan menyambut perayaan kali ini, di samping menjadi latar belakang yang menarik untuk sesi fotografi terutama muatnaik di media sosial. 

Tema kempen, ‘Joyous Raya’ atau Riang Ria Raya di Suria KLCC tahun ini juga penuh ganjaran kepada pelanggan yang berbelanja RM1,500 dan ke atas dalam maksimum 2 resit di mana-mana 2 kedai terpilih di mana mereka berpeluang menebus sampul raya dan set hadiah eksklusif dari Bokitta sepanjang tempoh kempen. 

Untuk menambahkan lagi keriangan dan keabadian kenangan, Suria KLCC juga menawarkan foto polaroid percuma di ‘photobooth’ yang disediakan untuk para pengunjung dan pelanggan. Cetakan percuma dan juga e-salinan terhad akan diberikan terus kepada mereka. 

Sepuluh hari menjelang Hari Raya iaitu bermula 3 Mei, kurma akan diletakkan di kaunter Concierge dari jam 5 petang hingga 7 petang untuk diberikan kepada pelanggan yang telah berpuasa sepanjang hari. 100 peket kurma akan diedarkan setiap hari, terhad kepad 1 peket setiap pelanggan. 

Bermula 6 Mei pula, Suria KLCC akan memperkenalkan ‘filter’ Instagram Hari Raya unik untuk membolehkan pelanggan menggunakannya untuk e-ucapan tersendiri. Dalam suasana sambutan Hari Raya, Suria KLCC akan terus memberikan penghargaan kepada anggota barisan hadapan perubatan yang berjuang menangani pandemik Covid-19 tanpa mengenal penat lelah. Pusat membeli-belah ini akan menyediakan juadah berbuka puasa, kueh raya dan lain-lain barangan keperluan peribadi berjumlah RM20,000 kepada anggota barisan hadapan di Hospital Sungai Buloh yang tidak dapat berbuka puasa di rumah kerana tugas. 

Suria KLCC akan bekerjasama dengan peniaga makanan di dalam pusat membelah mereka untuk menghantar terus pek makanan ke tempat kerja para petugas sebagai sebahagian keceriaan sambutan Aidilfitri. 


PUSAT MEMBELI BELAH ALAMANDA 

Di ‘Centre Court’ Alamanda pula, kempen penebusan sedang berlangsung sehingga 16 May 2021 berlatarbelakangkan dekorasi Hari Raya yang memaparkan keaslian warisan melayu melalui replika Rumah Kampung, negeri Terengganu. 

Selain keindahan dekorasi yang bakal menjadi latarbelakang muat-naik di media sosial, pelanggan yang berbelanja RM500 atau lebih dalam maksimum 2 resit di mana-mana kedai terpilih juga akan menerima skarf eksklusif Noor Arfa Batik dari Terengganu berserta 1 set peket Raya Alamanda, sementara stok masih ada. 

Dihiasi dengan elemen senibina dari Terengganu di ‘Centre Court’, ‘North Wing’ dan South ‘Wing’, setiap sudut pusat membeli-belah ini juga dihiasi dengan dekorasi Hari Raya yang pastinya menjadi latarbelakang yang menarik untuk peminat fotografi, swafoto atau sebaliknya. 

Bagi meraikan persiapan awal Hari Raya, Pusat Membeli Belah Alamanda akan mengagihkan bubur lambuk sebagai tanda penghargaan kepada para pelanggan. 1000 bungkusan bubur lambuk akan diedarkan setiap hari pada 24, 25 dan 29 April dan kemudiannya pada 1 dan 2 Mei. 

Bukan sahaja kepada pelanggan, Alamanda juga menghargai bakti yang dicurahkan petugas barisan hadapan. Oleh itu, Alamanda akan menyumbangkan barangan berupa kudapan dan bubur lambuk bernilai RM15,000 kepada petugas barisan hadapan perubatan di Hospital Putrajaya dan juga kakitangan di Ibupejabat Polis Putrajaya. 


MESRA MALL 

Kanak-kanak di Mesra Mall, Kemaman akan merasakan suasana kehadiran Hari Raya dengan mengambil bahagian dalam pertandingan merekacipta Kad Raya ViKids yang kini sedang berlansung serentak dengan promosi perayaan bermula sekarang sehingga 12 Mei 2021. 

Hanya dengan berbelanja sebanyak RM50 di mana-mana kedai khusus, ibubapa atau penjaga boleh mendaftarkan anak-anak mereka yang berumur daripada 4 hingga 12 tahun untuk pertandingan kelolaan ViKids, di mana anak-anak menyerahkan hasil seni mereka akan diadili berdasarkan undian para pengunjung dari 20 hingga 30 April 2021. 

30 penyertaan terawal setiap hari akan menerima ganjaran dari ViKids and hasil seni 30 peserta yang berjaya ke peringkat akhir akan dipaparkan di ‘Centre Court’ supaya pengunjung dapat menilai dan mengundi mereka. 

Pelanggan yang telah membuat penebusan di kaunter concierge adalah digalakkan untuk memilih 3 hasil tangan yang mereka gemari untuk menentukan para pemenang iaitu 10 hadiah saguhati bernilai RM50 dan 3 pemenang utama yang bakal menerima hadiah bernilai RM250. 

Bagi meraikan kehadiran Hari Raya, Mesra Mall akan dihiasi dengan kehalusan seni rumah warisan Terengganu sebagai menghargai seni pertukangan terbaik di negeri itu. 

Pelanggan yang membelanjakan sekurang-kurangnya RM250 dalam tidak lebih dari 2 resit di mana-mana kedai khusus layak menebus skarf premium Noor Arfa Batik yang menawan beserta peket Raya. 

Sebagai sumbangan kepada masyarakat setempat, pusat membeli belah ini akan menjadi hos majlis berbuka puasa kepada anak-anak yatim di daerah Kemaman pada 2 Mei 2021. Pada majlis itu juga, anak-anak yatim dari sekolah yang telah dikenalpasti akan menerima Baju Raya yang ditaja oleh Mesra Mall, Pihak Berkuasa Tempatan dan lain-lain penaja. 

Pada 29 April sempena sambutan Nuzul Quran, Mesra Mall akan mengedarkan bubur lambuk kepada petugas barisan hadapan di Darul Iman Training Centre and Hospital Kemaman. 

Menurut Andrew Brien, Ketua Pegawai Eksekutif Suria KLCC Sdn Bhd, “Kumpulan Syarikat Suria KLCC sangat berbesar hati dapat menyambut kegembiraan dan kecerian Syawal yang bakal menjelma melalui pusat-pusat membeli belah kami. 

Dalam keadaan negara yang menuju pemulihan dari pandemik ini, Kumpulan Syarikat Suria KLCC akan sentiasa memainkan peranan sebagai tempat yang selamat untuk membeli belah dan menikmati juadah bersama sama. Kami juga akan berganding bahu dengan barisan hadapan yang tak pernah lelah sambil menyajikan tawaran menarik kepada pelanggan kami.” 

Untuk info lanjut, layari: Suria KLCC - www.suriaklcc.com.my / www.facebook.com/SuriaKLCCMall 


Comments

Popular posts from this blog

BAWAH PAYUNG AWAN - GANDINGAN ISTIMEWA NABILA RAZALI, BEN AMIR DAN NELISSA NIZAM

VAKSIN DENGGI QDENGA® TAKEDA DILANCARKAN DI MALAYSIA BAGI KEGUNAAN INDIVIDU BERUSIA 4 TAHUN DAN KE ATAS

SAMBUTAN PERTENGAHAN TAHUN ESLITE SPECTRUM 2024 - ESLITE GĀ LÁ BERMULA 12 JUN!