“R U TOUGH ENOUGH?” TAWAR HABUAN USD15,000


Adakah rakyat Malaysia paling gagah di Asia Tenggara? Inilah yang ingin dibuktikan oleh Fisherman’s Friend dan KIX HD. Pertandingan tahunan R U Tough Enough? dibawa kembali oleh KIX HD (Saluran Astro 729) dengan kerjasama Fisherman’s Friend, dan acara tahun ini sememangnya lebih hebat daripada edisi lalu.

Peserta akhir dari enam negara di Asia Tenggara – Indonesia, Malaysia, Filipina, Singapura, Thailand dan Vietnam akan bertanding merebut gelaran “Southeast Asia’s Toughest” dan berpeluang memenangi hadiah utama bernilai US$15,000 (RM61,900)!

Fisherman’s Friend dan KIX HD sedang mencari peserta lelaki dan wanita yang mempunyai kekuatan fizikal, kecekalan mental dan ketahanan emosi untuk bersaing dengan peserta dari lima negara lain demi membuktikan mereka adalah yang paling gagah.

Pengambilan peserta untuk menyertai R U Tough Enough? Southeast Asia akan bermula dari sekarang hingga 15 Oktober melalui laman web rasmi: www.KIX-TV.com/tough.

Pemohon juga boleh mendaftar melalui aktiviti Tough Trooper di bandar masing-masing.

“Setiap tahun R U Tough Enough? berkembang dari segi skop, saiz dan penyertaan dan kini kami sungguh gembira dapat membawa pertandingan ini ke peringkat Asia Tenggara,” kata Betty Tsui, Timbalan Presiden Programming untuk KIX.

“Kami sedang mencari insan paling gagah di Asia Tenggara dan amat teruja menjemput semua orang yang mempunyai cerita tentang kegagahan untuk menyertai kami! Ia bukan hanya pertarungan tubuh badan tetapi juga kekuatan minda, dan kami mengalu-alukan semua peserta yang gagah untuk turut serta dan tunjukkan kehebatan mereka!”

Pada tahun ini, Duta R U Tough Enough? Southeast Asia yang dipilih adalah seorang jurulatih kecergasan Malaysia yang dinamik: Ishaq Vadillo.

Ishaq Vadillo

Sebagai seorang anak muda yang membantu keluarganya yang menghadapi masalah kesempitan kewangan, beliau seringkali diberitahu bahawa beliau terlalu muda dan juga tidak diendahkan. Namun begitu, beliau tetap berusaha melakukan pelbagai kerja sebelum mula berminat terhadap bidang kecergasan.

Beliau menasihati semua peserta R U Tough Enough? supaya “Cabarlah diri sendiri; mana tahu, anda mungkin mencungkil bakat terpendam untuk mencapai kejayaan yang besar. Semuanya bermula dengan kecekalan dan ketekunan.”

R U Tough Enough? Southeast Asia dibuka kepada semua warga Malaysia berumur 18 tahun ke atas.

Untuk menyertainya, anda boleh memohon secara dalam talian di www.KIX-TV.com/tough selewat-lewatnya 15 Oktober atau di roadshow Tough Trooper di Kuala Lumpur, Pulau Pinang dan Johor Bahru.

Calon yang terpilih akan dijemput untuk sesi ujibakat tertutup dan empat finalis akan dipilih untuk mewakili Malaysia bersama pemenang edisi 2017, Vincent Mallang, seorang jurulatih kecergasan dari Sarawak.

Vincent Mallang

Seterusnya, semua finalis akan berentap dalam acara “Final Showdown” di Sunway Pyramid pada 2 Desember. Sejak pelancarannya di Malaysia pada tahun 2014, R U Tough Enough? telah melebarkan sayapnya ke Filipina, Thailand, dan Indonesia. Pada tahun ini, pertandingan ini diadakan buat pertama kalinya di Singapura dan juga akan diperkenalkan ke Vietnam.

Sepanjang program ini berlangsung, ia telah menarik minat beribu-ribu peserta dari pelbagai negara dan telah menobatkan ramai juara yang membuktikan sambutan hangat pertandingan ini di Asia Tenggara.

R U Tough Enough? Southeast Asia dipersembahkan oleh Fisherman’s Friend, gula-gula tekak yang kuat dengan faedah tambahan, dan rakan kecergasan Celebrity Fitness, rakan penyiaran Astro, penaja lokasi Sunway Pyramid, dan rakan hotel rasmi Dorsett Grand Subang.

Dapatkan maklumat terkini tentang pertandingan melalui saluran media sosial KIX HD termasuk Facebook: facebook.com/KIXAsia, Twitter: @KIXAsia, dan Instagram: @KIXAsia.

Comments

Popular posts from this blog

BAWAH PAYUNG AWAN - GANDINGAN ISTIMEWA NABILA RAZALI, BEN AMIR DAN NELISSA NIZAM

VAKSIN DENGGI QDENGA® TAKEDA DILANCARKAN DI MALAYSIA BAGI KEGUNAAN INDIVIDU BERUSIA 4 TAHUN DAN KE ATAS