‘OMAR & HANA’ JALIN KERJASAMA ANTARABANGSA PERTAMAAnimasi popular kanak-kanak, ‘Omar & Hana’ terus melebarkan sayap dengan menjalin kerjasama bersama penyanyi nasyid dari Afrika Selatan, Zain Bhika dan pelawak, pelakon yang juga pengarah kelahiran Amerika Syarikat, Omar Regan menerusi lagu terbaharu berjudul ‘Everything Belongs to Allah’.

Istimewa lagi, lirik lagu tersebut ditulis sendiri oleh Zain Bhika dan mendapat sentuhan akhir daripada pihak Digital Durian untuk disesuaikan dengan citarasa kanak-kanak. Menerusi lirik yang ringkas dan mudah difahami, Zain Bhika menerapkan mesej murni bahawa setiap benda yang ada di dunia ini hanyalah pinjaman dan dimiliki oleh Sang Pencipta, Allah SWT. Selain itu, beliau turut menggabungkan elemen hidupan liar serta keindahan alam semulajadi di dalam lagu ini untuk menarik minat kanak-kanak.
Mengulas mengenai buah tangan terbaharu Omar & Hana ini, Fadilah A.Rahman, Penerbit Omar & Hana berkata, “Kita semua sedia maklum bahawa kanak-kanak sentiasa menginginkan perkara baharu dalam hidup mereka. Diri mereka penuh dengan sifat ingin tahu dan sering terarah kepada perkara yang menghiburkan. Justeru pada hari ini, ramai di antara mereka dilihat memilih untuk meneroka dunia digital bagi mendapatkan kandungan atau informasi terkini. Melihat akan trend ini, kami di Digital Durian terdorong untuk memperkenalkan animasi ‘Omar & Hana’ sebagai salah satu medium untuk kanak-kanak belajar mengenai asas-asas agama Islam dan mengingatkan mereka tentang nilai-nilai moral dengan cara yang mudah, menghiburkan serta interaktif.”


Muzik video rasmi ‘Everything Belongs to Allah’ yang mula menemui peminat pada 18 Januari lalu di laman Youtube telah mencatat lebih 150,000 jumlah tontonan. Berlatar belakangkan safari di Afrika Selatan, muzik video ini turut menyaksikan penampilan watak animasi Zain Bhika dan Omar Regan.

Every bird has a prayer that he knows so well, praising Allah in their very own tongues. Leaving their homes with tawakkul, they do their best and Allah fulfills. What is due for me is already written, so surrender and say to Allah I belong.”

Muzik video ‘Everything Belongs to Allah’:
Video ‘Behind The Scenes: Everything Belongs to Allah:


Untuk maklumat lanjut:
Laman web: www.omarhana.com
Youtube: Omar & Hana English
Facebook: Omar & Hana
IG: @omarandhanaenglish

Comments

Popular posts from this blog

VAKSIN DENGGI QDENGA® TAKEDA DILANCARKAN DI MALAYSIA BAGI KEGUNAAN INDIVIDU BERUSIA 4 TAHUN DAN KE ATAS

BAWAH PAYUNG AWAN - GANDINGAN ISTIMEWA NABILA RAZALI, BEN AMIR DAN NELISSA NIZAM

MAYBANK ISLAMIC MEMPERKENALKAN PLATFORM DALAM TALIAN MYQURBAN DENGAN TAWARAN ISTIMEWA