LEBIH 1,000 HADIR MAJLIS TAHLIL ALLAHYARHAM ABAM BOCEYMajlis bacaan Yaasin, tahlil dan doa selamat Allahyarham Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey (Abam Bocey) anjuran Astro Warna yang diadakan di Masjid Wilayah Persekutuan semalam dihadiri lebih 1,000 jemaah bagi memberi penghormatan terakhir buat pelawak tercinta tanah air itu. 


Majlis tahlil semalam juga disertai rakan artis termasuklah ahli kumpulan Bocey, Fad dan Achey, Presiden SENIMAN Encik Zed Zaidi dan Naib Presiden SENIMAN Zuraini Kassim, Dato AC Mizal dan Datin Emylia Rosnaida, Dato Fizz Fairuz, Mawi, dan ramai lagi. Ustaz Fakhrul (UNIC) dijemput bagi memimpin bacaan al-Quran. Beliau juga memberikan perkongsian istimewa tentang Arwah Abam dan tazkirah bagi jemaah. 


Stesen radio muslim kontemporari Zayan hadir selaku radio rasmi, manakala Astro Gempak, Ria X, Zon Lawak, InTrend dan MySalamMuslim pula menggalas tugas rakan digital. 

Allahyarham Abam Bocey meninggal dunia pada 10 Februari (Isnin) lalu di kediamannya dan selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Sungai Pusu di Gombak.

Comments

Popular posts from this blog

COLUMBIA ASIA LANCAR HOSPITAL KE-18 DI MALAYSIA DI BUKIT JALIL

PERSEMBAHAN KEMUNCAK ‘DRAGON ODYSSEY’ TARIK PERHATIAN DI DA MEN USJ