YOUNG KHALIFA (YK) PERDENGAR LAGU BAHARU “ME GUSTA (AKU SUKA)”“Me Gusta (Aku Suka)”, merupakan single pertama Young Khalifa (YK) di bawah naungan Map Music. Young Khalifa (YK) atau nama sebenar beliau Muhammad Iskandar Bin Roswira adalah seorang 'Rapper' dari Singapura dan mula meminati rapping sejak usia 12 tahun. 

Young Khalifa(YK) kemudiannya mengembangkan bakatnya melalui platform Bigo LIVE pada tahun 2015. Dari situ beliau mendapat sambutan ramai pengguna-pengguna Bigo LIVE dengan pelbagai topik terkini yang dikongsikan termasuklah berkenaan nyanyian dan rap. 

Beliau yang juga pernah menyertai Asia’s Got Talent pada tahun 2019, percaya bahawa bakat yang ada boleh dikembangkan dan tidak akan terhenti di situ. Menurut YK, beliau bersyukur dan amat berbesar hati bila diberi peluang untuk mengembangkan bakatnya di Malaysia. 

“Alhamdulillah single pertama YK, Me Gusta di bawah naungan Map Music sudah pun dilancarkan sejak 9 December yang lalu. YK bersyukur diberi kepercayaan untuk berkarya dan mewarnai industri muzik,” katanya. 

Me Gusta adalah hasil ciptaan Syko G & Jack Jafni manakala lirik oleh Puyu (Media Asia Production). Lagu yang menampilkan genre reggaeton ini mengambil masa 2 hari untuk menghabiskan sesi rakaman. 

Lagu ini menceritakan tentang seorang lelaki yang ingin cuba memikat seorang wanita namun oleh sebab ego, lelaki tersebut tidak kisah sekiranya wanita yang diminatinya itu tidak suka terhadapnya. 

Lirik yang santai dan beat yang catchy pastinya memukau pendengar di luar sana. Me Gusta (Aku Suka) boleh didapati di semua platform digital muzik dan streaming. Diharapkan lagu ini mendapat tempat di hati peminat dan sokongan daripada media-media. 

Teruskan menyokong Young Khalifa (YK) untuk terus mewarnai industri muzik. Follow Young Khalifa: Instagram : yk.youngkhalifa Facebook : Young Khalifa YK


Comments

Popular posts from this blog

X-CHANGE: ASTRO ORIGINALS YANG PERTAMA HIMPUNKAN PELBAGAI BAHASA, MENGGABUNGKAN GENRE AKSI, JENAYAH & ROMANTIK

BAWAH PAYUNG AWAN - GANDINGAN ISTIMEWA NABILA RAZALI, BEN AMIR DAN NELISSA NIZAM

SALAD ATELIER MERAIKAN ULANG TAHUN KE-10 DENGAN MENGADAKAN PROMOSI ISTIMEWA DAN AKTIVITI PENGAKTIFAN SEPANJANG TAHUN