BARISAN HADAPAN, TANDA TERIMA KASIH AZLAN & TYPEWRITERMelihatkan raut wajah anggota barisan hadapan yang berkhidmat untuk negara ketika ini pasti membuatkan sesiapa sahaja terkesan. Mereka bukan sahaja meninggalkan keluarga di rumah demi melawan pandemik COVID-19 tetapi dalam masa yang sama turut menggadaikan nyawa semata-mata mahu negara kembali ‘aman’.

Bagi Azlan & Typewriter, jasa dan pengorbanan barisan hadapan tidak terbalas dengan wang ringgit. Pengorbanan yang dilakukan begitu besar maknanya dan harus dihargai oleh semua.

Mengambil inisiatif untuk memberikan semangat dan sebagai tanda terima kasih, Azlan sempat merakamkan sebuah lagu berjudul BARISAN HADAPAN sebagai tanda terima kasih kepada mereka. Lagu yang dicipta sepenuhnya oleh Azlan, sudah boleh ditonton melalui saluran YouTube INDIGITAL MUSIC bermula pukul 11 pagi, Khamis.

“Sayu hati melihat gambar dan video mereka tular dalam media sosial. Jasa petugas barisan hadapan ini memang tak dapat diungkapkan dengan kata-kata. “Mereka bukan sahaja merawat pesakit di hospital, malah sebahagian besar berada di atas jalan semata-mata mahu menjaga keselamatan dan mengawal keadaan,” katanya.

Mengambil masa seminggu untuk menyiapkan lagu tersebut, Azlan juga menasihati ahli masyarakat agar terus berada di rumah dan mematuhi arahan Perintah Kawalan Pergerakan yang bermula 18 Mac lalu.

Hanya dengan berada di rumah, kita dapat memutuskan rantaian COVID-19 seterusnya mengembalikan keamanan seperti mana yang pernah dikecapi satu masa dahulu.

“Tidak sukar pun sebenarnya untuk melawan pandemik ini asalkan kita mematuhi arahan yang dikeluarkan oleh kerajaan demi kebaikan bersama,” tegasnya. Mengharapkan lagu BARISAN HADAPAN mampu memberikan semangat kepada semua frontliners, video muzik berkenan boleh ditonton melalui platform Youtube.

Comments

Popular posts from this blog

TIKTOK PERKASA IBU BAPA, SATUKAN SUARA KEIBUBAPAAN DI ERA DIGITAL