RAFFA AFFAR MUNCUL DENGAN SINGLE KEDUA "TIARA"

“Tiara” lagu ciptaan sepenuhnya oleh Dato’ M.Nasir, yang pernah dipopularkan oleh kumpulan Kris, menjadi single terkini Raffa Affar, setelah lagu hitnya “Cinta Sampai Mati” .

Raffa Affar, pemuda dari Jawa Barat Indonesia, adalah satu nama popular dalam media sosial dengan hampir 4 juta pengikut di aplikasi Tik Tok, merakam ulang (cover) lagu “Tiara” yang pernah menjadi siulan pada tahun 90an…

Apabila ditanya kenapa memilih “Tiara” daripada beribu lagu malar segar daripada negara jiran Malaysia, Raffa menjawab “lagu ini dekat dalam hati saya dan saya rasa bahagia apabila dapat menyanyikan lagu ini.’

Lagu “Tiara” yang dahulunya adalah lagu ‘slow rock, telah dibawakan oleh Raffa dengan cara dan gayanya sendiri.

Selain lagu singlenya “Cinta Sampai Mati” viral di TikTok, Raffa terkenal juga dengan suaranya yang unik dan wajah mudanya yang kacak. 

Aidilhayat Omar, Pengarah Urusan Hayat Kreatif Studio berkata, “Kini memang menjadi satu trend lagu-lagu Malaysia dirakam ulang oleh penyanyi-penyanyi Indonesia. Rupanya tanpa disedari, pengaruh lagu-lagu malar segar daripada pencipta-pencipta negara ini, telah pergi jauh sehingga ke negeri-negeri seberang.

Hayat Kreatif Studio yang bertanggungjawab dalam pengedaran dan promosi untuk lagu nyanyian Raffa di Malaysia, yakin pemilihan lagu Tiara adalah tepat. Jumlah tontonan di saluran youtube Raffa mencecah 300,000 setiap hari. Setelah Raffa, ramai yang sudah mula rakam ulang lagu “Tiara” di Indonesia.

Aidilhayat berterima kasih kepada Dato M.Nasir dan Luncai Emas Sdn Bhd akan kebenaran yang diberikan untuk rakam ulang “Tiara”. Kata Aidilhayat lagi, “Proses perlesenan hakcipta telah dipermudahkan oleh pihak Luncai Emas Sdn Bhd”.

Dengan kolaborasi ini, Hayat Kreatif Studio juga berharap trend merakam ulang lagu-lagu malar segar popular seperti Tiara ini akan berterusan kerana ianya dapat memperkenalkan kembali lagu-lagu lama kepada generasi muda hari ini. 

Single “Tiara” ini merupakan single kedua hasil kolaborasi di antara Hayat Kreatif Studio dengan Botram Media Entertainment. Manakala, hakcipta lagu ini adalah di bawah Luncai Emas Sdn Bhd. 

Kini, lagu “Tiara” oleh Raffa Affar boleh didapati di semua pelantar streaming dan video muziknya telah pun di muat naik di saluran Youtube Hayat Kreatif Studio untuk tontonan ramai. 


Comments

 1. The last time YIP KUM FOOK set fire to a Hindu temple in Taman Daya, Hindus kept quiet after he and his group and two policemen came to harass a Buddhist monk at the SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE in Taman Desa Jaya, Kepong, now the news is getting slower people are listening, and many people are not satisfied with what he did before

  In Buddhist rule, anyone who disturbs and makes sangha broken, that people will fall into hell when they alive as like Devadatta, who tried to kill Buddha but was unsuccessful, YIP KUM FOOK this should care, now karma will be active anytime.

  Everyone has to be careful and live from him because YIP KUM FOOK is a very dirty mind and he is a lawyer but doesn't know whether he is or not, he is a lawyer because he is in the furniture business, so(how) he can study law, the laws have to study for 6 years.

  Sharing by:
  Wat Thai Mon - Kulim Cai Bo Hin Kulim Temple
  Forward by Sammaditthi Meditation Grove….. Sungai Petani, Kedah

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

‘HAL HEBAT’ - PADUAN HEBAT DUA NEGARA OLEH ERNIE ZAKRI BERSAMA GOVINDA

EMPAT DUO FINALIS MEREBUT RM100,000 DI PENTAS FINALE FAMILI DUO