ART OF SPEED MALAYSIA 2023 DIBAWAKAN KHAS OLEH BRO ASIA “RAIKAN BEZA MU”


Dengan sambutan yang luar biasa dari pengunjung pada tahun 2022, Art of Speed kembali untuk tahun 2023 – lebih besar dan lebih baik dari sebelumnya! Tahun ini, acara Kustom & Counter Culture terulung Malaysia mengambil tempat di Malaysia Agro Exposition Park, Serdang (MAEPS) – ruang tertutup seluas 350,000 kaki persegi, ruang luar seluas 8.6 ekar – mengambil alih setiap dewan acara dengan menampilkan lebih banyak aktiviti demi memuaskan hati peminat dan pengunjung. MAEPS akan menganjurkan Art of Speed 2023 (AOS 2023) pada 29 Julai 2023 (10:00 pagi – 7:00 malam) dan 30 Julai 2023 (10:00 pagi – 7:00 malam).

AOS 2023 mengalukan tetamu komuniti kustom dan juga media antarabangsa seperti:

1. Shige Suganuma, Emi Suganuma, “Sunny” Yano & Michi “NATQQ” dari MOONEYES; Jepun

2. Wild Road Choppers; Jepun dan juga 1941 Harley-Davidson Chopper Show Bike

3. Cosmic Chopper City; Jepun dan juga 2020 Harley-Davidson Chopper Show Bike

4. Dino Dalle Carbonare dari Speedhunters.com, Global

5. Alexander Iain dari Speedhunters.com, Global

6. Side Yakotani; Jepun dan juga 1959 Volkswagen Type2 Safari Custom Show Car

7. Ya Seat; Thailand

8. Kustomstyle, Jepun

9. Joints Custom Show, Jepun

10. 2 Percenter, Jepun

11. Vibes Magazine, Jepun

12. Roller Magazine, Jepun

13. Weller Magazine, Jepun

14. Mow; Australia

15. Choppajoop, Singapura

16. Hisa Artes 66 Paintlab, Indonesia (kumpulan 15 artis pinstripe)

17. Fahmi Freeflow, Indonesia

18. Irvine Jasta, Indonesia

19. Cherry Bomb Pin-Up Parlour, Singapura

20. Bangkok Hot Rod Show, Thailand

21. Kustomfest, Indonesia

22. Borneo Kustom Show, Brunei

23. BBQ Ride, Indonesia

24. Wicked Wallop, Singapura

25. 645 magazine, Indonesia

26. Mill Art, Indonesia

27. Ignite magazine, Thailand

28. Dinggo Company, Indonesia

29. Von Dutch, Indonesia


Sorotan khas AOS 2023 bakal merangkumi:

Terbaharu Untuk 2023! - Outdoor ThunderCircus “Brotherhood Rally” – kawasan terbuka yang dikhaskan sepenuhnya untuk penunggang dan peminat motosikal. Sorotan untuk ThunderCircus termasuk “RIDE IN” mega dan pengumpulan kumpulan motosikal dari sekitar rantau ini.

Terbaharu Untuk 2023! - Mengambil alih Dewan B untuk 2023 akan menjadi Official Hot Wheels Collector Convention yang pertama di Asia Tenggara. Pengunjung akan dapat menikmati lebih banyak aktiviti Hot Wheels, paparan diorama - yang termasuk Pameran Hot Wheels Rare dan Collectibles, Hot Wheels Skate School, Hot Wheels Swap Buy And Sell, sesi perkongsian pengumpul, Pertandingan Kustom Hot Wheels dan banyak lagi. Peminat Hot Wheels juga akan dapat bertemu dan menyapa pereka Hot Wheels terkenal Matt Gabe dari Amerika Syarikat.

Kereta Konvensyen Rasmi Hot Wheels edisi terhad akan dikeluarkan bersama-sama kemeja-t edisi terhad, kedua-duanya dilesenkan oleh Hot Wheels secara eksklusif untuk konvensyen Hot Wheels rasmi yang pertama di Asia Tenggara.

Untuk memperingati ulang tahun ke-40 Hot Wheels di Malaysia, Mattel bekerjasama dengan jenama automotif nasional ikonik Malaysia, PROTON untuk mencipta kenderaan Hot Wheels – Proton Saga yang pertama. Bersempena dengan peristiwa bersejarah ini, Pertandingan Rekaan Kanak-kanak Hot Wheels x PROTON telah dianjurkan dan reka bentuk pemenang akan diumumkan pada acara tersebut di Dewan A. Tinjauan ringkas mengenai kerjasama ini akan dipamerkan di kawasan pempamer Hot Wheels dan sesi temubual dengan Matt Gabe di konvensyen itu.

Terbaharu Untuk 2023! - Hot Wheels Legends Tour bakal membuat debut di AOS 2023. Pada tahun ini, pertandingan rasmi di Malaysia akan diadakan pada hari Ahad ketika berlangsungnya AOS 2023, menampilkan juri-juri tempatan dan antarabangsa untuk memilih johan yang akan mewakili Malaysia di pentas dunia. Pendaftaran untuk Jelajah Hot Wheels Legends boleh didapati di www.artofspeedmy.com dan tiada tarikh tutup!

Terbaharu Untuk 2023! - Kerjasama Art of Speed ​​dengan VANS akan menampilkan kasut edisi terhad dan “Coffee Table Book” khas kulit keras Art of Speed ​​10 tahun peringatan untuk peminat-peminat AOS. VANS akan menyediakan taman mini untuk bermain papan selaju dan basikal BMX, percuma untuk digunakan di Hall DG bersebelahan Food Park.

Terbaharu Untuk 2023! - Kerjasama Art of Speed ​​dengan HIKARI RIDERS dengan barangan edisi terhad.

Terbaharu Untuk 2023! - Kerjasama Art of Speed ​​dengan salutan IGL dengan salutan edisi terhad dibuat khas untuk penunggang motosikal dan motosikal.
Terbaharu Untuk 2023! - Kerjasama Art of Speed ​​dengan MOONEYES menampilkan t-shirt eksklusif acara edisi terhad dan t-shirt peniaga MOONEYES MALAYSIA.

Terbaharu Untuk 2023! - Miss Art of Speed ​2023 yang pertama! Art of Speed ​​Malaysia pertama kali memperkenalkan Pin-Up Stars pada 2015 yang menampilkan tiga ikon pin-up dari rantau ini – ChicaRockabilly dari Singapura, Cassidy Anderson dari Australia dan Claudia Adinda dari Indonesia. Pertandingan Miss Art of Speed ​​bertujuan untuk menggalakkan wanita dari semua bentuk dan saiz berasa yakin, melangkah keluar dari zon selesa mereka, dan menunjukkan kecantikan dalaman dan luaran mereka melalui seni pin-up. Sebaik sahaja permohonan ditutup, panel penilai kami (akan diumumkan) akan memilih 10 finalis Terbaik, yang akan bertanding merebut gelaran Miss Pin-Up Art of Speed ​​2023. Pertandingan akan diadakan pada hari Sabtu 29 Julai 2023 di dalam Dewan A, MAEPS Serdang. Para finalis akan beraksi di pentas peragaan, mempamerkan pakaian harian, dan mengambil bahagian dalam sesi Soal Jawab sebelum pemenang dinobatkan. Penyertaan terbuka kepada semua wanita dari umur 1 tahun hingga 50 tahun ke atas. Tahun ini Cherry Bomb Pin-Up Parlor akan menganjurkan pertandingan berprestij ini.

Kerjasama dengan NoEqual.co akan menampilkan Pesta NEAT di Dewan C, menampilkan paparan kolektif kereta bermodifikasi yang dipilih dari seluruh Malaysia.

Perkhemahan dan gaya hidup outdoor Off The Grid kembali ke Dewan C untuk 2023 - menampilkan menampilkan "gaya hidup outdoor" yang diadakan di ruangan tertutup dengan keselesaan hawa dingin serta banyak lagi aktiviti di atas dan luar pentas untuk dinikmati seisi keluarga.

Hail Vintage kembali untuk AOS 2023 dan akan diadakan di Dewan D, mempamerkan pelbagai jenis koleksi vintaj. Vendor pakar akan dijemput bukan sahaja untuk menjual tetapi juga mempamerkan koleksi mereka. Tema tahun ini ialah MUZIK dan menampilkan koleksi muzik, barangan dan memorabilia yang paling jarang ditemui.

Streetware Con menampilkan fesyen pakaian jalanan yang melimpah ruah di Hall D. Kini dengan lebih banyak vendor untuk tahun 2023 dan 40 pempamer membuat persembahan selama 2 hari.

Danial Malek dari NoEqual.co akan menjadi hos pada tahun ini untuk acara Kustom & Koffee Talk tahunan di Dewan A pada pukul 3.30 petang pada hari Sabtu, bersama-sama dengan ahli panel dari luar negara. Forum ini akan membincangkan trend terkini dalam industri motorsikal dan automobil.

Show & Shine juga kembali di Dewan A, menampilkan kereta-kereta yang telah diubah suai dan motosikal bermodifikasi terbaik dengan peluang memenangi Best of Show iaitu lawatan ke The 31st Annual Yokohama Hot Rod Custom Show yang akan diadakan pada Disember 2023 nanti.

Aktiviti tambahan AOS 2023 merangkumi:

• Roda Rumble 2023 – Two Wheels Gathering & Outdoor Festival yang anjurkan oleh Retro Mania

• La Cultura – Malaysia’s Chicano Culture Appreciation Gathering, merangkumi persembahan fesyen gaya Cholo dan Chicano, persembahan Tarian dan DJ, dan lain-lain lagi.

• Vendor makanan Food Park dengan kawasan berbumbung untuk laluan ke Food & Beverage basement/underground di tingkat DG

• Bazar vintaj automobil

• Pelancaran produk di atas pentas

• Test Ride Zone untuk motorsikal (Royal Enfield, Vespa, Aprilia, Triumph, Harley-Davidson, dan lain-lain)

Turut kembali ke AOS 2023 tahun ini adalah SoundCircus Festival yang disokong oleh Harley-Davidson dan BRO ASIA.


1,000 pembeli tiket pertama akan menyertai Cabutan Bertuah Atas Talian AOS2023, dan akan ada hadiah tambahan untuk dimenangi oleh Harley-Davidson.

10 kugiran muzik yang akan membuat persembahan di SoundCircus Festival termasuk Superman Is Dead dari Bali Indonesia, No Good, Plague of Happiness, MC16, Skudap Skudip, Dum Dum Tak, Krusty, Restraint, Naratu, dan Armpunk Sindicate; dan ya, berita baik untuk semua peminat konsert; mosh pit dibenarkan dan disyorkan. Festival SoundCircus akan diadakan pada hari Sabtu 29 Julai 2023 di MAEPS Serdang dari jam 4:00 petang hingga lewat malam. Tiket kini boleh didapati di https://scf.artofspeedmy.com/ticket/ (Tiket Early Bird sudah habis dijual). Tiket SoundCircus Festival untuk akses di pentas luar boleh didapati pada harga RM120 setiap orang atau RM360 untuk kumpulan 4 orang (RM90 setiap orang).

*SoundCircus Festival adalah untuk umur 16 tahun dan ke atas SAHAJA!

Untuk menamatkan acara pada hari Ahad, seorang pemegang tiket bertuah akan pulang dengan hadiah cabutan bertuah dengan SATU (1) Toyota Celica 1979 yang di kustom sepenuhnya oleh Art of Speed ​​Malaysia (AOSM).

Pas hujung minggu AOS 2023 boleh diperolehi di depan pintu dan atas talian dengan harga RM35.00, manakala kanak-kanak di bawah umur 12 tahun masuk secara PERCUMA. Pemegang pas OKU juga diberikan kemasukan secara percuma. AOS 2023 akan menjual pas Speed Lane, yang dibuka sejam lebih awal pada jam 9:00 pagi; berharga RM60.00 sah untuk kedua-dua hari. Pengunjung juga berhak menikmati satu jam tambahan di dalam dewan utama A, B, C dan D. Dewan dibuka dari jam 10:00 pagi hingga 7:00 malam pada kedua-dua hari. Kombo SoundCircus Festival + Weekend Pass sudah tersedia atas talian pada harga RM135.00. Pentas di dalam Hall A akan mempersembahkan kugiran muzik daripada Dato Maw, Hip Hop Decontrol, Balan Kash, Arunboii, One Buck Short, Loko, Bayangan, Kapten Oi!, Dead Mushroom and Blues Gang.

Art of Speed ​​juga akan memberikan motorsikal Honda e-DAX kepada satu (1) pembeli tiket dalam talian bertuah, terpakai untuk kedua-dua tiket AOS dan SCF. Tiket AOS dan SCF boleh dibeli melalui laman web rasmi www.artofspeedmy.com


“Sejak penubuhannya, Art of Speed Malaysia telah berjaya menjadi pelopor perhimpunan besar bukan sahaja untuk peminat motosikal dan kereta, tetapi juga pengamal seni, pemuzik, pengumpul dan seumpamanya, dan terus mendominasi dalam acara tahunan yang berskala besar.”

“Pada tahun ini, AOSM akan meraikan ulang tahun ke-12 pertunjukan tahunannya, bagi menyemarakkan lagi semangat peminat yang bersemangat tinggi, kami persembahkan sebuah acara yang rugi untuk dilepaskan oleh semua,” kata En. Asep Ahmad Iskandar, Pengarah Festival, Art of Speed Malaysia (AOSM).

Untuk AOS 2023, pengeluar e-peranti tempatan, BRO ASIA, menjadi Penaja Utama, “Kami sangat berbangga dan teruja menerima jemputan dari AOSM untuk menjadi sebahagian daripada acara menarik yang dijayakan bersama, selari dan sesuai dengan hala tuju jenama kami yang sememangnya disasarkan untuk peminat Kustom & Counter Culture” kata Encik Roman Lai, Ketua Pegawai Eksekutif & Pengasas BRO ASIA.

Permohonan Vendor & Korporat kini dibuka, sila hubungi Rafiq di talian +6012 2620 405 untuk sebarang pertanyaan perniagaan. Maklumat lanjut mengenai acara ini boleh dilayari di www.artofspeedmy.com atau www.facebook.com/ArtOfSpeedMY/

 

Comments

Popular posts from this blog

WESTLIFE BAKAL KEMBALI KE MALAYSIA UNTUK KONSERT WESTLIFE THE HITS TOUR 2024 DI RESORTS WORLD GENTING