DEMON SLAYER YANG SANGAT DINANTIKAN: KISAH INFINITY CASTLE KIMETSU NO YAIBA AKAN DITAYANGKAN DI PAWAGAM SEBAGAI FILEM TRILOGI EPIK


Semasa episod akhir Hashira Training Arc dari Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba disiarkan hari ini, Crunchyroll, platform utama untuk anime di seluruh dunia, telah mengumumkan bahawa ia telah memperoleh Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Infinity Castle yang dinanti-nantikan, yang akan datang secara eksklusif ke pawagam di seluruh dunia sebagai filem trilogi yang epik.

Ketiga-tiga filem itu akan diedarkan Crunchyroll dan Sony Pictures Entertainment di seluruh dunia, kecuali pasaran-pasaran Asia tertentu, termasuk Jepun. Tarikh tayangan masih belum diumumkan. Acara sinematik tiga bahagian itu mewakili arka terakhir dan kemuncak siri shonen anime yang memenangi anugerah yang sangat popular.

“Demon Slayer telah menjadi francais yang luar biasa, dan kami di Crunchyroll berbesar hati untuk menjadi sebahagian daripadanya sejak awal lagi,” kata Rahul Purini, Presiden Crunchyroll. "Crunchyroll sangat teruja kerana dapat membawakan trilogi filem ini kepada peminat, di layar besar, dan ia berjanji untuk menjadi salah satu sorotan budaya pop yang benar-benar epik dan gemilang pada zaman ini apabila ditayangkan di pawagam."


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba berdasarkan siri manga oleh Koyoharu Gotoge yang diterbitkan di bawah SHUEISHA's JUMP COMICS, yang terdiri daripada 23 jilid dan lebih 150 juta salinan dalam penerbitan. Francais itu telah mendapat kekaguman berjuta-juta peminat di seluruh dunia sejak kemunculannya pada tahun 2018. Kisah ini bermula apabila Tanjiro Kamado, seorang budak lelaki yang keluarganya dibunuh oleh makhluk iblis, menyertai Demon Slayer Corps untuk menjadikan adik perempuannya Nezuko kembali menjadi seorang manusia selepas dia berubah menjadi iblis.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba mula ditayangkan pada April 2019 dengan Tanjiro Kamado, Unwavering Resolve Arc, diikuti dengan filem cereka Mugen Train pada Oktober 2020, dan siri TV Mugen Train Arc dan Entertainment District Arc dari 2021 hingga 2022. Pada 2023, Swordsmith Village Arc debut di Crunchyroll, sejurus selepas Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba -To the Swordsmith Village- tayangan teater. Pada tahun 2024, Hashira Training Arc ditayang, tidak lama selepas Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba -To Hashira Training- tayangan teater. Pengeluaran animasi adalah dari ufotable.

Filem terbaharu – Mugen Train, -To the Swordsmith Village-, dan -To the Hashira Training- – telah menerima kejayaan komersial dan kritikal. Mugen Train kini memegang rekod sebagai filem anime dengan kutipan tertinggi sepanjang zaman dan filem Jepun dengan kutipan tertinggi di box office global, memperoleh lebih 500 juta USD setakat ini. Ia kini menduduki tempat sebagai filem anime kedua tertinggi dalam sejarah box office Amerika Syarikat. Ia juga memperoleh 98% skor pengkritik dan 99% skor penonton (dengan 10,000+ penilaian disahkan) di Rotten Tomatoes.


Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba kini tersedia untuk distrim di Crunchyroll.

Laman Web Rasmi: demonslayer-anime.com

Comments

Popular posts from this blog

X-CHANGE: ASTRO ORIGINALS YANG PERTAMA HIMPUNKAN PELBAGAI BAHASA, MENGGABUNGKAN GENRE AKSI, JENAYAH & ROMANTIK

BAWAH PAYUNG AWAN - GANDINGAN ISTIMEWA NABILA RAZALI, BEN AMIR DAN NELISSA NIZAM

SALAD ATELIER MERAIKAN ULANG TAHUN KE-10 DENGAN MENGADAKAN PROMOSI ISTIMEWA DAN AKTIVITI PENGAKTIFAN SEPANJANG TAHUN