IJMAL CINTA RAMADAN 3.0: BERAMAL SAMBIL BERHIBUR DENGAN NOSTALGIA ERA 80-AN & 90-AN


Atas permintaan ramai, Konsert Ijmal Cinta Ramadan 3.0 kembali lagi tahun ini dengan barisan 10 penyanyi legenda era 80-an dan 90-an. Antara nama besar yang bakal menghangatkan pentas di Saloma, Kuala Lumpur pada 14 Mac nanti termasuklah Shima, To’Ki, Zur Eda, Norshila Amin, Dayangku Intan, Roy Ratnaku, Mamat Exists, Kopratasa, Zack Kacamata dan The Rayhan.

Dianjurkan oleh HS Event & Ent Sdn Bhd dengan kerjasama Saloma, konsert ini bukan sekadar hiburan tetapi turut membawa konsep dakwah yang sarat dengan nilai spiritual. Menurut penganjur, Datin Sri Dr Riza Dato’ Che Umar bersama rakan kongsi Mubarak Akhtar, acara ini akan dimulakan dengan tadarus al-Quran dan tazkirah sebelum berbuka puasa, diikuti solat Maghrib berjemaah. Persembahan artis hanya bermula selepas solat Isyak dan tarawih, menjadikan konsert ini unik kerana menggabungkan ibadah dengan hiburan.

Mubarak menambah, penglibatan nama-nama besar dalam industri muzik tanah air adalah sesuatu yang tidak disangka, dan pihaknya percaya peminat akan teruja menyaksikan mereka kembali beraksi. Selain itu, setiap pembelian tiket turut membawa nilai amal kerana sebahagian hasil akan disalurkan kepada anak seni yang berdepan masalah kesihatan dan kewangan, di samping pemberian duit raya kepada anak-anak yatim yang diraikan.


Dengan gabungan nostalgia muzik era gemilang dan pengisian rohani Ramadan, Konsert Ijmal Cinta Ramadan 3.0 dijangka menjadi salah satu acara paling dinanti sepanjang bulan penuh keberkatan ini.

Tiket untuk Konsert Ijmal Cinta Ramadan 3.0 pada 14 Mac 2026 di Saloma, Kuala Lumpur boleh dibeli secara rasmi melalui pihak penganjur HS Event & Ent Sdn Bhd. Hasil jualan tiket bukan sahaja untuk masuk ke konsert, tetapi juga disalurkan kepada anak seni yang berdepan masalah kesihatan dan kewangan serta pemberian duit raya kepada anak-anak yatim.

Comments

Popular posts from this blog

STARBUCKS MALAYSIA MERAIKAN RAMADAN DENGAN KEMPEN ‘KONGSI-EID FORWARD

SHOPEE 38 JUALAN HARI WANITA MENGETENGAHKAN JENAMA WANITA BERTERASKAN IMPAK