PROMARK LANCAR STICK DRUM SIRI SIGNATURE UJANG EXISTSSiapakah rakyat Malaysia yang sudah sama taraf seperti Mike Portnoy (Dream Theatre), Simon Philips (Toto) dan Ian Paice (Deep Purple)?

Sebuah sejarah terlakar dalam industri muzik tempatan apabila salah seorang pemain drum terbaik Malaysia kini mempunyai signature drum stick sendiri.


Ujang Exist merupakan satu-satunya pemain drum Malaysia yang mempunyai signature stick Promark. Ini merupakan sesuatu yang patut dibanggakan untuk pemuzik tempatan kita.

Menurut Tung Kean Jin yang merupakan Pengurus Besar JS Music Distribution, proses komunikasi dan pengurusan telah dilakukan selama setahun hinggalah stick ini siap sepenuhnya dan bersedia diedarkan di Malaysia. Durasi ini diambil kerana mengambil kira pencarian rekabentuk, model, saiz serta pengesahan.


“Saya berasa sangat terharu sebab akhirnya mempunyai signature series saya sendiri. Ini merupakan satu pengiktirafan dari Promark untuk pemuzik tempatan. Saya berharap selepas ini, ramai lagi pemuzik tempatan kita yang mendapat perhatian dan pengiktirafan dari jenama-jenama yang dipercayai baik di Malaysia mahu pun di luar negara,” ujar Ujang yang merupakan pemain drum kumpulan Exists yang agak malu untuk berbicara tentang kejayaannya.

Pemain drum profesional yang sudah 28 tahun dalam industri ini juga turut merakamkan jutaan terima kasih kepada pihak JS Music yang bertungkus lumus melancarkan perjalanan stick drum ini hingga sampai ke tangannya.


Buat para peminat Ujang Exist dan instrument drum, stick drum yang mempunyai ciri khas dari jenis hickory ini dijual dengan harga RM79.00. Kayu stick yang dipanggang untuk mendapatkan ketumpatan yang padat ini dijual dalam volume 144 pasang sahaja untuk fasa pertama.

“Stick drum ini dibuat di kilang di Houston, Amerika Syarikat, jenis 5A dan untuk masa hadapan kami merancang untuk mengedarkan pula jenis 7A,” ujar Jin. 


Stick ini sudah boleh mula didapati di JS Music, 133, Jalan Imbi, Imbi Kuala Lumpur atau telefon talian 0321444555 atau melawat Facebook dan Instagram JS Music untuk sebarang infomasi.

Para peminat Ujang juga boleh melawati Instagramnya (@ujangexist) untuk sebarang infomasi terkini.

Comments

Popular posts from this blog

X-CHANGE: ASTRO ORIGINALS YANG PERTAMA HIMPUNKAN PELBAGAI BAHASA, MENGGABUNGKAN GENRE AKSI, JENAYAH & ROMANTIK

BAWAH PAYUNG AWAN - GANDINGAN ISTIMEWA NABILA RAZALI, BEN AMIR DAN NELISSA NIZAM

SALAD ATELIER MERAIKAN ULANG TAHUN KE-10 DENGAN MENGADAKAN PROMOSI ISTIMEWA DAN AKTIVITI PENGAKTIFAN SEPANJANG TAHUN