THE ALLEY LANCAR MINUMAN YOGURT SLIM SLIM TERBAHARU

The Alley Msia CEO Mr. Ng Ching Wai & CFO Ms. Goh Pei San

Rangkaian minuman teh boba, The Alley, melancarkan rangkaian Yogurt Slim Slim terbaharu di One City Tuo Fei Lun Premium Business Lounge di Subang Jaya, baru-baru ini. 

Siri Yogurt Slim Slim terbaharu itu mempunyai asas campuran dengan beras ungu, mencipta satu jenis minuman kesihatan yang kreatif, padan dengan gabungan konsep “selesa", “mengurangkan lemak” dan “lazat”, bakal menjadi satu trend makanan hijau di negara ini. 

Beras ungu yang digunakan dalam “Siri Yogurt Slim Slim dengan beras ungu” ini dipilih teliti dan dimasak secara profesional serta kaedah pemprosesan yang selamat agar adunan yogurt yang tebal diadun elok dengan beras ungu. 

Terdapat empat produk di bawah siri yogurt iaitu, “Original Purple Rice Yogurt”, “Matcha Purple Rice Yogurt”, “Peach Oolong Purple Rice Yogurt”, dan “Mencipta Yogurt Anda Sendiri” (Create Your Own Yogurt). 

Original Purple Rice Yogurt

Perisa tulen yogurt digunakan sebagai asas dan diadun dengan beras ungu yang dimasak dengan baik menghasilkan “Original Purple Rice Yogurt”, beras ungu yang kenyal dan aroma yogurt dikisar bersama, menawarkan tepung pelbagai lapisan, pasti memenuhi selera. 

Berbanding teh lain, tepung matcha adalah tepung halus diperbuat daripada daun teh mengandungi bahan semulajadi L-theanine yang membantu meningkatkan memori dan konsentrasi. 

Matcha Purple Rice Yogurt

Bahan-bahan dalam “Matcha Purple Rice Yogurt” diadun bersama tepung matcha berkualiti tinggi. Kombinasi matcha yang diperkaya dan beras ungu yang amat digemari, menawarkan aroma seakan menyentuh kehijauan ketika musim bunga dan kedinginan ketika musim panas, satu minuman bagi peminat matcha dan yogurt tidak harus lepaskan. 

Sebagai tambahan, beras ungu juga mengandungi protein yang tinggi, bukan sahaja menyediakan nutrien yang diperlukan badan tetapi meningkatkan sistem imunisasi, detoksifikasi, khasiat darah dan pada masa sama memanaskan limpa dan perut. 

Matcha Purple Rice Yogurt

“Peach Oolong Purple Rice Yogurt” pula ialah campuran yogurt probiotik dan beras ungu. Aroma peach oolong disertai dengan beras ungu yang kenyal, kurang manis tetapi tidak berminyak. 

Mencipta Yogurt Anda Sendiri

Pelanggan juga boleh datang sendiri untuk menghasilkan minuman secara kreatif dengan mencampur dan memadankan dengan bahan kandungan lain bersama yogurt bagi “Mencipta Yogurt Anda Sendiri”. 

Yogurt The Alley dibuat daripada yogurt semulajadi berkualiti tinggi, ditambah dengan beras ungu semulajadi, mempromosikan ciri sebenar berkonsepkan “kesihatan”, “mengurangkan lemak” dan “lazat”. 

Lebih-lebih lagi, siri yogurt ini sesuai untuk semua peringkat umur, boleh dinikmati oleh kanak-kanak dan dewasa, yang pastinya satu siri minuman baru yang popular. 

Siri yogurt slim slim terbaharu The Alley akan mula didapati pada Hari Valentine 14 Februari ini di 14 cawangan seluruh Malaysia, seperti De Garden, Bukit Tinggi, Aman Suria, Connaught, Arkadia, Kota Laksamana, Sutera Utama, SS15, Sarawak, Mount Austin, Icon City, Aman Central, Sri Petaling dan Taipan. Peminat Yogurt harus mencubanya! 


Comments

Popular posts from this blog

X-CHANGE: ASTRO ORIGINALS YANG PERTAMA HIMPUNKAN PELBAGAI BAHASA, MENGGABUNGKAN GENRE AKSI, JENAYAH & ROMANTIK

SUNWAY MALLS MERAIKAN ULANG TAHUN KE-50 SUNWAY GROUP DENGAN PENUH GILANG DI SELURUH NEGARA

KEMPEN ‘MEMPERKASAKAN IMPIAN WANITA’ SUNSILK BERJAYA MENJANA RM100,000 UNTUK SOKONG WOMEN OF WILL

BAWAH PAYUNG AWAN - GANDINGAN ISTIMEWA NABILA RAZALI, BEN AMIR DAN NELISSA NIZAM