LARRIE MEMPERKENALKAN 2 JENIS PELAPIK KASUT (INSOLE) BAHARU UNTUK KESIHATAN KAKI


LARRIE, sebuah jenama kasut tempatan sejak 1978 kini menawarkan penjagaan tapak kaki untuk pembelinya dengan menyediakan insole yang selesa pada setiap kasut rekaan mereka.

Seperti sedia maklum, pemakaian kasut yang selesa adalah penting untuk penjagaan kaki pada jangka masa yang panjang. Secara umumnya, antara kebaikan pemakaian insole yang bersesuai dengan kaki kita adalah seperti mengurangkan keletihan otot, memperbaiki postur badan kita serta menyelaraskan semula kaki anda jika overpronate (roll in) atau supinate (roll out).

Melihat kepada berapa pentingnya insole kasut kepada pengguna, LARRIE telah mengeluarkan 2 jenis insole yang bersesuaian untuk pemakaian harian baik untuk lelaki mahupun wanita.

Lenson Chong, Ketua Pengarah Pemasaran Larrie Corporation (M) Sdn Bhd

Menurut Lenson Chong, selaku Ketua Pengarah Pemasaran Larrie Corporation (M) Sdn Bhd berkata “ Selain menitikberatkan rekaan yang berkualiti dan mengikut perkembangan fashion, kami juga sentiasa mementingkan keselesaan penjagaan kaki untuk setiap kasut yang direka. Keselesaan pastinya menjadi faktor utama pembelian setiap kasut dan kerana itu juga setiap insole yang direka adalah melepasi ujian makmal yang ditetapkan”

Dr Alston Choong menerangkan jenis kesakitan pada kaki dan cara menangani masalah kesihatan kaki dengan pemakaian insole


Untuk lelaki, Larrie memperkenalkan Rebound Foam Footbed yang direka dengan menggunakan kusyen yang lembut dan selesa serta tidak licin untuk memastikan pemakaian yan selesa dan berterusan. Rebound Foam Foodbed untuk lelaki ini juga dapat membantu membentuk kaki anda serta mengagihkan berat badan secara rata untuk pengalaman berjalan yang selesa. Selain terdapat lapisan anti bakteria yang mana untuk menyokomg pemakaian sepanjang hari, LARRIE Rebound Foam Footbed juga direka untuk mengurangkan tekanan semasa hentakan tumit dan mengurangkan keletihan kaki sewaktu berjalan. Reka bentuk acuan tumit kasut yang berbentuk U juga mampu yang menstabilkan tumit dan mengurangkan ketegangan dan tekanan pada setiap langkah.

Untuk para wanita pula, LARRIE mereka LARRIE Women Extra Comfort Insole Arch Support Multi-Purpose Insoles. Selain ianya anti bakteria, setiap insole yang direka adalah free-size dimana setiap pembeli boleh memotongnya mengikut size kaki sendiri dengan mudah. Penggunaan insole ini juga mampu mengurangkan sakit kaki ketika melakukan aktiviti riadah atau melancong. Selain itu sokong lengkung yang direka bersama insole ini juga dapat memberikan keseimbangan dan kestabilan pada kaki kita. Antara kelebihan lain adalah dapat memberi keseimbangan dan kekuatan kaki. 


Kedua-kedua LARRIE insoles boleh dibeli secara berasingan atau berserta kasut di butik LARRIE atau secara atas talian di www.larrieshoes.com dengan harga bermula dari RM39.00 sehingga RM99.00

Comments

Popular posts from this blog

VAKSIN DENGGI QDENGA® TAKEDA DILANCARKAN DI MALAYSIA BAGI KEGUNAAN INDIVIDU BERUSIA 4 TAHUN DAN KE ATAS

BOOST BANK MELANCARKAN APLIKASI BANK DIGITAL ‘EMBEDDED’ DENGAN RASMI KEPADA RAKYAT MALAYSIA