RAIKAN KETIBAAN MUSIM BUNGA DAN TAHUN NAGA DENGAN MERIAH DI IOI CITY MALL, IOI MALL PUCHONG DAN IOI MALL KULAI


Sempena Tahun Baru Cina ini, IOI Malls mengalu-alukan kehadiran semua untuk meraikan ketibaan musim bunga dengan sambutan bertema “Leap of Spring” di IOI City Mall, IOI Mall Puchong, dan IOI Mall Kulai. Pelbagai aktiviti yang menarik, persembahan, hadiah dan pengalaman yang unik bagi menyambut Tahun Naga telah disediakan untuk semua pengunjung mulai hari ini sehingga 25 Februari 2024!

Chris Chong, Ketua Pegawai Operasi Pelaburan Hartanah IOI Properties (Malaysia) menyatakan dengan penuh semangat, “Kami berasa gembira untuk berkongsi keseronokan sambutan Tahun Baru Cina dengan para pengunjung di ketiga-tiga IOI Malls. Kami telah menyediakan pelbagai aktiviti dan inisiatif dengan teliti untuk memeriahkan lagi sambutan musim perayaan ini. Pengunjung boleh menikmati suasana perayaan dengan gandingan harmoni unsur-unsur tradisional dan moden, mewujudkan satu gabungan pengalaman budaya dan kontemporari yang unik.”

“Kami komited untuk mencipta pengalaman yang menggembirakan dan memberi kenangan manis kepada para pengunjung kami, dan sambutan tahun ini pastinya akan menjadi lebih meriah berbanding dengan tahun-tahun sebelum ini. Tema 'Leap of Spring' merangkumi intipati dinamik pembaharuan dan kemakmuran, dan kami telah berusaha sedaya upaya memastikan agar suasana pusat beli-belah kami dihidupkan dengan penuh kemeriahan untuk musim perayaan ini,” tambahnya.


IOI City Mall & IOI Mall Puchong

Di IOI City Mall dan IOI Mall Puchong, anda pastinya akan terpesona dengan Springful Performances, satu siri persembahan Tahun Baru Cina yang asli. Berhiburlah dengan rentak gendang Cina yang gemuruh dalam persembahan "8 Majestic Drums " yang memukau, dan saksikan kehebatan dan disiplin seni mempertahankan diri dalam demonstrasi Shaolin Wushu. Persembahan orkestra muzik tradisional Cina pastinya akan mempesonakan semua, manakala barisan pelakon filem baru "Happy Dragons" akan muncul dalam sesi bertemu peminat yang eksklusif. Pengunjung juga akan terpegun dengan ketangkasan dan keanggunan persembahan akrobatik dan tarian singa yang menjadi satu kemestian dalam sambutan Tahun Baru Cina. Semua ini dan banyak lagi menanti para pengunjung, semuanya dengan daya tarikan yang tersendiri.

Sementara itu, Lunar Blossoms Workshop , aktiviti seni dan kraf untuk kanak-kanak disediakan di kedua-dua pusat beli-belah tersebut. Terbuka secara eksklusif kepada ahli IOI Kids Club, aktiviti-aktiviti ini memberi peluang kepada si comel untuk menyerlahkan kreativiti mereka melalui projek seni dan kraf yang menarik. Aktiviti termasuk membuat anak patung doh dan boneka bulu, tanglung serta perhiasan naga, kepala naga dan singa, dan uncang haruman. Aktiviti-aktiviti lain termasuk sesi mewarna kipas, lukisan seni bayangan dan juga lukisan topeng muka. Kanak-kanak yang belum lagi menjadi ahli IOI Kids Club digalakkan untuk mendaftar sebagai ahli sekarang bagi menyertai semua aktiviti menarik tersebut yang disediakan.

Para pengunjung IOI City Mall yang membelanjakan RM100 dalam satu resit berpeluang untuk menyertai pengalaman "Gashapon Wonders'' yang menawarkan pelbagai hadiah yang menarik daripada Cutiecle+, Gajeto, HYPE, Jac’s Optometry, LI-NING, Natural Looks, Serta, Sometime by Asian Designers, The Green Party dan TOMEI.

IOI City Mall juga akan menganjurkan konsert istimewa Chap Goh Mei pada 24 Februari. Bersedialah untuk dihiburkan oleh persembahan artis-artis terhangat Malaysia, termasuk Namewee, Jestinna Kuan dan Perry Kuan, Jaclyn Victor, Firdhaus, Vanessa Reynauld, The Shang Sisters dan HANDS Percussion. Jangan ketinggalan untuk menyaksikan persembahan hebat ini yang bakal berlangsung di Symphony East dari jam 8 malam hingga 10 malam.


IOI Mall Kulai

Kemeriahan diteruskan ke selatan di IOI Mall Kulai yang menyediakan pelbagai acara sambutan dan inisiatif yang meriah untuk penduduk setempat. Penduduk di sekitar pusat beli-belah ini berpeluang untuk menikmati pelbagai jenis hiburan dan persembahan yang menarik. Antara persembahan hiburan yang disediakan adalah tarian naga, tarian singa tradisional, persembahan tukar topeng, persembahan gendang Cina, pertunjukan silap mata dan sesi meronda Dewa Kekayaan dan banyak lagi!

Di IOI Mall Kulai, sambutan bagi kanak-kanak juga tidak dilupakan dengan adanya pelbagai aktiviti yang disediakan oleh IOI Kids Club. Aktiviti-aktiviti tersebut memberikan peluang kepada kanak-kanak untuk mendalami dunia seni dan kraf, mencipta loket Tahun Baru DIY mereka sendiri, membuat perhiasan berbentuk mercun, membuat perahu naga, dan mewarna kipas. Mereka yang berbakat juga dialu-alukan untuk menyertai pertandingan hiasan kreatif buah limau pada jam 1 petang pada 24 Februari. Pertandingan ini terbuka kepada kanak-kanak dan juga dewasa.


Ganjaran yang melimpah juga disediakan untuk para pembeli! Sebagai permulaan, pengunjung yang membelanjakan RM188 dalam dua resit terkumpul (termasuk satu daripada Watsons) di IOI City Mall dan IOI Mall Puchong akan menerima beg bertuah berjenama Watsons.

Ahli CLUB IOI dan pemegang kad kredit Standard Chartered juga boleh nikmati faedah tambahan yang membolehkan mereka menebus ganjaran “Bountiful Blessings” dengan perbelanjaan minimum yang lebih rendah berbanding bukan pemegang kad. Pelanggan yang layak boleh menebus pelbagai jenis hadiah, seperti set angpau, mata bonus CLUB IOI, beg Lunar Fortune, mangkuk Prosperity, dan perhiasan bunga willow pussy. Inisiatif “Bountiful Blessings” ini boleh didapati di ketiga-tiga IOI Malls. Hidangan bertemakan naga menanti ahli-ahli CLUB IOI, dengan menawarkan 2x ganda Mata IOI dan tawaran eksklusif di IOI Malls dari 19 Januari hingga 25 Februari 2024. Untuk maklumat lanjut, sila layari CLUB IOI di laman web: www.clubioi.com.my.


Menyebarkan Keceriaan Musim Perayaan kepada Komuniti Setempat

IOI City Mall baru-baru ini telah menjemput 67 penghuni dari Pusat Jagaan Rumah Love and Care Kajang, and Persatuan Rumah Caring Kajang untuk meraikan permulaan musim perayaan ini. Aktiviti-aktiviti yang disediakan pada hari tersebut termasuk lawatan ke IOI City Farm, tayangan filem eksklusif di GSC, dan Makan Besar “Leap of Spring” di IOI Grand Hall. Mereka juga menerima angpau dan hadiah daripada pasukan IOI, menyaksikan tarian singa akrobatik, menikmati sesi melambung Yee Sang, makan malam, dengan acara penutup yang memukau iaitu persembahan irama Oriental dan pertunjukan silap mata.


IOI Mall Kulai akan meneruskan sambutan dengan meraikan bersama-sama ahli-ahli dari Pusat Kebajikan Kalvari Johor pada 2 Februari sebagai sebahagian daripada inisiatif CSRnya. Program pada hari tersebut termasuk aktiviti membeli kasut dan pakaian baru, sesi melambung Yee Sang tradisional, diikuti dengan pesta minum petang, dan pelbagai persembahan dan hiburan untuk para tetamu yang hadir.

Dengan adanya beraneka aktiviti yang disediakan di IOI Malls sempena Tahun Baru Cina ini, pastinya ada sesuatu yang sesuai untuk setiap individu. Jadi kumpulkan ahli keluarga anda dan kunjungilah ke IOI City Mall, IOI Mall Puchong dan IOI Mall Kulai untuk meraikan tradisi dan pada masa yang sama mencipta kenangan yang sukar untuk dilupakan dalam perayaan musim bunga yang penuh kegembiraan, kemakmuran, dan kebersamaan!


Untuk maklumat lanjut mengenai aktiviti-aktiviti di IOI Malls, sila layari:

IOI City Mall Putrajaya: https://www.ioicitymall.com.my /
IOI Mall Puchong: https://www.ioimp.com.my/

Comments

Popular posts from this blog

X-CHANGE: ASTRO ORIGINALS YANG PERTAMA HIMPUNKAN PELBAGAI BAHASA, MENGGABUNGKAN GENRE AKSI, JENAYAH & ROMANTIK

BAWAH PAYUNG AWAN - GANDINGAN ISTIMEWA NABILA RAZALI, BEN AMIR DAN NELISSA NIZAM

SALAD ATELIER MERAIKAN ULANG TAHUN KE-10 DENGAN MENGADAKAN PROMOSI ISTIMEWA DAN AKTIVITI PENGAKTIFAN SEPANJANG TAHUN